7/14/2017
0 σχόλια

Γ. Κουτσούκος: Αδικημένοι οι Νέοι Γεωργοί της Ηλείας, λόγω του αποκλεισμού τους από το Μέτρο 6.1

7/14/2017 07:00:00 μ.μ.
Γ. Κουτσούκος: Αδικημένοι οι Νέοι Γεωργοί της Ηλείας
Ερώτηση σχετικά με τους αδικημένους νέους αγρότες (από το Μέτρο 6.1 του Π.Α.Α) της περιφερικής του ενότητας,
κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράστασης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ, Γιάννης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο στον Ν. Ηλείας κρίθηκαν δικαιούχοι μόνο το 60% όσων υπέβαλαν αιτήσεις στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, δηλαδή οι 388 από τους 537, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Περιφέρεια.

Αναλυτικά στην ερώτησή του  βουλευτής Ηλείας αναφέρει:

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες εκατοντάδων νέων της Δυτικής Ελλάδας που επέλεξαν να εργασθούν και να παράγουν στον πρωτογενή τομέα, καθώς δεν κρίθηκαν δικαιούχοι του Μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση νέων αγροτών» του Π.Α.Α. 2014-2020.

Πιο έντονα, όμως, καταγράφεται το πρόβλημα  στο Ν. Ηλείας, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή της χώρας, όπου και κρίθηκαν δικαιούχοι μόνο το 60% όσων υπέβαλαν αιτήσεις, δηλαδή οι 388 από τους 537, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην Περιφέρεια.

Στους επιλαχόντες και απορριφθέντες πρέπει να υπάρξει μια υπεύθυνη και ουσιαστική απάντηση, σε σχέση με την προοπτική της ένταξης τους στο πρόγραμμα των νέων γεωργών και την δικαίωση των προσπαθειών τους,  αντί της προτροπής για υποβολή ενστάσεων και αόριστες υποσχέσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Πώς θα διασφαλίσει τους πρόσθετους απαιτούμενους πόρους, ώστε να ικανοποιηθούν, κατά το δυνατόν, οι απορριφθείσες αιτήσεις;

2. Πώς θα παρέμβει διορθωτικά για την ανισοκατανομή που παρατηρήθηκε στην ικανοποίησης των αιτημάτων μεταξύ των Περιφερειών και των Νομών της χώρας;

3. Γιατί, με βάση το πρώτο κριτήριο του ΥΠΑΑΤ δηλ. της σημασίας του πρωτογενούς τομέα στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, ο κατεξοχήν αγροτικός Νομός Ηλείας βρίσκεται αδικημένος;

Πηγή: ypaithros.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top