30 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ο Νομός Ηλείας μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή

Ο Νομός Ηλείας στη νέα ψηφιακή εποχή
Πολύ γρήγορο internet στο σταθερό και το κινητό – Διευκόλυνση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων


Γρήγορο internet: Καθοριστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Νομός Ηλείας: Πολύ γρήγορο internet μέσω οπτικών ινών

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στο νομό Ηλείας, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, εγκαθιστώντας οπτικές ίνες.

Πριν το τέλος του 2017, θα έχουν εγκατασταθεί περίπου 90 νέες καμπίνες και μαζί με τις VDSL υπηρεσίες που παρέχονται σε επιπλέον 11 Αστικά Κέντρα του νομού, θα προσφέρεται πολύ γρήγορο internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε περίπου 25.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έτσι, περιοχές όπως ο Πύργος, η Αρχαία Ολυμπία, η Αμαλιάδα, η Ζαχάρω, τα Κρέστενα, η Ανδραβίδα, η Γαστούνη και πολλές ακόμη, θα «τρέχουν» με ταχύτητες VDSL 50 και 100Mbps.

Οι ταχύτητες VDSL διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ταχύτητες 4G / 4G+ για μοναδική εμπειρία mobile internet

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Νομού Ηλείας, απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet, όπου κι αν βρίσκονται, αφού η πληθυσμιακή κάλυψη 4G αγγίζει το 98%, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, ξεπέρασε το 92%.

Έτσι, οι συνδρομητές COSMOTE κινητής, μπορούν να σερφάρουν ατελείωτα από το κινητό τους και να μοιράζονται τα πάντα με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, έως 300Mbps, χάρη στα αξεπέραστα 4G / 4G+ δίκτυα COSMOTE, τα Νο1 δίκτυα σε πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα.

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top