13 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Πρόσκληση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου σε Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ηλεία

Πρόσκληση της Δ. Αυγερινοπούλου σε Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ηλεία
Πρόσκληση να επισκεφθεί το Νομό Ηλείας με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα (10) ετών από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Νομό στις 24 Αυγούστου 2007,
απηύθυνε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθές στα Γραφεία του Κόμματος η τ. Βουλευτής είχε την ευκαιρία να μεταφέρει την εικόνα της Ηλείας που τόσα χρόνια μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν έχει πλήρως ορθοποδήσει στο Γραφείο του κ. Μητσοτάκη και να ζητήσει την συμπαράσταση του Προέδρου για την ολοκλήρωση των σχεδίων ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών τα οποία με επιτυχία είχε ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2007.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το 2007 είχε μεταβεί στην Ηλεία ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά τις πυρκαγιές και είχε εκφράσει τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και πρακτικά τη μέριμνά του για την περιοχή μας.

Το 2012,  όταν ανέλαβα την Προεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ήρθαμε και εμείς ως κλιμάκιο στην Ηλεία, είχα στα χέρια μου την προηγούμενη πολλή καλή δουλειά του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πάνω στην οποία μπορούσα να χτίσω, να βάλω και εγώ ένα ακόμα λιθαράκι, ώστε αυτή η περιοχή να μην ξεχαστεί από την Πολιτεία.

Έχουμε πολλά ζητήματα ανοιχτά έκτοτε.

Η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών της περιοχής δεν έχει βελτιωθεί και πολλά από τα πυρόπληκτα δάνεια είναι αδύνατον άμεσα να αποπληρωθούν και χρήζουν νέας ρύθμισης.

Οι αγροτικές περιοχές που επλήγησαν δεν έχουν πλήρως ανακάμψει και χρειάζονται νέα προγράμματα στήριξης των αγροτών.

Οι υποδομές στην Ηλεία παρουσιάζουν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Τέλος τα οικοσυστήματά μας, όπως η περιοχή του Καϊάφα, δεν χρειάζονται απαγορευτικά κάθε αναπτύξεως Προεδρικά Διατάγματα, όπως αυτά που πέρασε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά πρέπει να συμπεριληφθούν σε νέο σχεδιασμό για να πάρουν περιβαλλοντικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να προστατευθεί η βιοποικιλότητα και τα ίδια τα οικοσυστήματα να οχυρωθούν ενώπιον μιας νέας πιθανής περιβαλλοντικής απειλής.

Η Ηλεία χρειάζεται βοήθεια και πιστεύω ακράδαντα ότι ένας πολιτικός αρχηγός με τις ευαισθησίες, τις γνώσεις και την αποφασιστικότητα του κ. Μητσοτάκη μπορεί να την δώσει.

Για αυτό και τον προσκάλεσα να έρθει στην Ηλεία τις επόμενες εβδομάδες με αφορμή της συμπλήρωσης των 10 ετών από τις πυρκαγιές του 2007» δήλωσε η κ. Αυγερινοπούλου.

Με πληροφορίες απο το: iliaweb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top