30 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Παγκόσμια διάκριση για τον Ηλείο Αρχιτέκτονα Ανδρέα Λαμπρόπουλο

Παγκόσμια διάκριση για τον Αρχιτέκτονα Ανδρέα Λαμπρόπουλο
Ο συμπατριώτης μας Μακισταίος Αρχιτέκτονας Ανδρέας Λαμπρόπουλος στις 13 Ιουνίου 2017 διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής για την μελέτη ανάπλασης της πόλης του Καρπενησίου.


Μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις διάκρισης κατέκτησε το Καρπενήσι στον Διεθνή Aρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards

– Φιλικοί και Ανοιχτοί Χώροι σε όλους»που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια από την«International Union of Architects

– Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων».

Ο Δήμος Καρπενησίου απέσπασε βραβείο στον τομέα «Public Space  Δημόσιος Χώρος», συμμετέχοντας με το έργο της Ανάπλασης του εμπορικού του κέντρου.

Έργο του συμπατριώτη μας Αρχιτέκτονα Ανδρέα Λαμπρόπουλου και των συνεργατών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 76 πόλεις από 28 χώρες και το Καρπενήσι, εκτός από το βραβείο, κέρδισε και την ιδιαίτερη αναφορά της κριτικής επιτροπής που εστίασε στην λειτουργικότητα των έργων που έγιναν στο εμπορικό κέντρο του δήμου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους.

Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου ξεκίνησε το 2011 από τη δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, και συνεχίστηκε από τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, στο UIA Award Ceremony, στη Σεούλ κατά τη διάρκεια του 26ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων, όπου θα γίνει και παρουσίαση του έργου.


ΗΜΑΚΙΣΤΙΑ”  και τo myroniailias.blogspot.gr εύχονται στον Ανδρέα υγεία και άλλες τέτοιες επιτυχίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top