20 Αυγ 2017
0 σχόλια

Φωτιά στην Ηλεία: Καλύτερη η εικόνα στα Ροδινά Ζαχάρως

Καλύτερη η εικόνα στα Ροδινά Ζαχάρως
Η φωτιά έκαψε αναγεννημένο δάσος σε έκταση που είχε καεί ξανά πριν 10 χρόνια, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ροδινά.


Επιχείρησαν συνολικά 9 εναέρια μέσα. Γλίτωσαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες όταν το όχημα τους εγκλωβίστηκε στις φλόγες

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων κατάφεραν αργά το βράδυ της Κυριακής να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροδινά Ζαχάρως του Νομού Ηλείας.

Η φωτιά έκαψε αναγεννημένο δάσος με πεύκα και ελαιόδενδρα και οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή προσπάθησαν και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό Ροδινά.
Η φωτιά προσέγγισε και απείλησε τον οικισμό Κοστομερά, ενώ όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονταν πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κινήθηκε με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν ώστε να ανακόψουν την πορεία της.

Στο σημείο βρέθηκαν και παραμένουν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα κι 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος έκαναν πέντε αεροπλάνα Πεζετέλ τρία Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Το μεσημέρι της Κυριακής και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων οι πυροσβέστες κατάφεραν να εγκαταλείψουν σώοι το όχημά τους που εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσίευσε το ilialive αυτό είναι το όχημα της Πυροσβεστικής που λίγο έλειψε να τυλιχθεί στις φλόγες.

Πυρκαγιά και στην Άρτα

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 Α/Φ PZL.

Έκκληση πυροσβεστικής

Για μια ακόμα φορά απευθύνεται από την Πυροσβεστική έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199», καθώς και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (Δείκτης 3), για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά και Κύθηρα.

Πηγή: news247.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top