22 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: «Χείρα βοηθείας» την εποχή της κρίσης!

«Χείρα βοηθείας» την εποχή της κρίσης!
Με διάφορους τρόπους προσπαθούν οι καταστηματάρχες στην Ηλεία να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κρίση


Η …ατελείωτη  οικονομική κρίση που μαστίζει  την Ελληνική κοινωνία, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εξασφάλιση του επιούσιου για εκατοντάδες νοικοκυριά και στην Ηλεία, που πολλές φορές ζητούν την «ανοχή» καταστηματαρχών  για να επιβιώσουν!

Καθημερινά οι επαγγελματίες σε διάφορους τομείς στο Νομό, γίνονται αποδέκτες  δυσάρεστων εικόνων και καταστάσεων, με ηλικιωμένους να μην έχουν για βασικά είδη ανάγκης, οικογένειες να παρακαλούν για βερεσέ και μικρά παιδιά να λιγώνονται στα σχολεία…

Αυτή η κατάσταση αποτελεί «γροθιά στο στομάχι» για τους υπεύθυνους των μαγαζιών, οι οποίοι όμως με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν  τα δικά τους προβλήματα αφού η αναδουλειά,  η ασφυκτική φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές και πολλές ακόμη υποχρεώσεις, δεν τους επιτρέπουν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν  τους άπορους συνανθρώπους τους.

Τα τεφτέρια   στις περισσότερες περιπτώσεις  έχουν …γεμίσει με ποσά που είναι αβέβαιο αν ποτέ εισπραχτούν , ενώ και η μείωση των τιμών πολύ συχνά φτάνει στο απροχώρητο.

«Είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο της μεγάλης ανέχειας από τους πελάτες των καταστημάτων.

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ άσχημα τα πράγματα για τον κόσμο και δείχνουμε ανοχή.

Για εμάς όμως δεν υπάρχει καμία ανοχή από το κράτος!

Προσπαθούμε να  κάνουμε ότι μπορούμε μεταξύ μας και με αγάπη, για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο επαγγελματίας κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Κλειστά-«ανοιχτά»!

Κάποιοι καταστηματάρχες  εξάλλου  προκειμένου  να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη αλλά και για την αποτροπή παρανομιών, επέλεξαν να αφήνουν …εκτεθειμένα  τρόφιμα (κυρίως είδη μαναβικής)  μετά και το κλείσιμο των καταστημάτων τους!

Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις σε χωριά του δήμου Πύργου, όπου τις βραδινές ώρες αφήνονται στις προθήκες που υπάρχουν έξω από καταστήματα διάφορα είδη, γνωρίζοντας ωστόσο ότι μια τέτοια κίνηση θα δεν έχει τεράστιος κόστος για τα μαγαζιά…

«Είναι γεγονός ότι η φτώχεια και η  ανέχεια πλήττει όλο και περισσότερους κατοίκους στην Ηλεία, τη στιγμή που μισθοί και συντάξεις μειώνονται και  συγχρόνως αυξάνουν οι οικονομικές υποχρεώσεις,  ενώ η ανεργία καλπάζει» ανέφερε ο  επαγγελματίας κ. Γιάννης Θανόπουλος.

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα στα σχολεία όπου πολλά παιδιά αδυνατούν να αγοράσουν έστω και ένα κουλούρι ή μια τυρόπιτα, γεγονός που αναγκάζει  τους επαγγελματίες στα κυλικεία  να ρίχνουν πολύ τις  τιμές ή να τους τα προσφέρουν από το υστέρημά τους!

« Εμείς βιώνουμε σε τεράστιο βαθμό αυτή την κρίση όταν η μητέρα και ο πατέρας δεν έχει να δώσει  στο παιδί του. Εκεί βοηθάμε όσο μπορούμε  με χαμηλές τιμές στα είδη όπως λ.χ. μια τυρόπιτα τη δίνω 70 λεπτά. Δυστυχώς καθημερινά το συναντάω αυτό το φαινόμενο. Εμείς έχουμε κοινωνική μόρφωση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη» υπογράμμισε ο κ. Γαλανόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top