5 Ιουν 2018
0 σχόλια

Λουτρά Καϊάφα: Λειτουργούν με χαμηλά τον «πήχη»…

Λουτρά Καϊάφα: Λειτουργούν με χαμηλά τον «πήχη»…
Ξεκίνησε χθες η σεζόν για τα λουτρά Καϊάφα που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Νοέμβρη


Μικρή η προσέλευση των λουόμενων σε σχέση με τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν οι ιαματικές πηγές

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία των ιαματικών λουτρών στον Καϊάφα, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (που ανήκουν οι εγκαταστάσεις), θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα λουτρά Καϊάφα τα οποία περιέχουν ευεργετικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις, θα μπορούσαν να είχαν καταστεί πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, η εγκατάλειψη όμως που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια τόσο εντός των εγκαταστάσεων της ΕΤΑΔ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, έχει περιορίσει  τον αριθμό των λουόμενων σε κάτι περισσότερο από 2000 κάθε σεζόν!

Συγκεκριμένα πέρυσι  από  τις ιαματικές πηγές  Καϊάφα πέρασαν περίπου 2200 επισκέπτες, νούμερο που κρίνεται ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με τις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζει η ειδυλλιακή αυτή περιοχή…

Οι λόγοι της μικρής αυτής προσέλευσης είναι οι ερειπωμένες εγκαταστάσεις, η έλλειψη επαρκών χώρων διαμονής, η μη αξιοποίηση των λουτρών για υποδοχή περισσότερων λουόμενων,  η απουσία οργανωμένων υποδομών στην παραλία Ζαχάρως για τους επισκέπτες κ.α.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς έχει σαν συνέπεια οι τουρίστες να επιλέγουν γειτονικούς προορισμούς (λ.χ.  Καλό Νερό και Κυπαρισσία), όπου όμως δεν υπάρχει το συγκριτικό πλεονέκτημα των ιαματικών πηγών!

Η κίνηση στα λουτρά Καϊάφα αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη, όπου παρατηρείται υψηλή προσέλευση λουόμενων και από πολλές περιοχές της χώρας.

Το ωράριο λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου για τον μήνα Ιούνιο 2015 θα είναι καθημερινά, από τις: 08:00 το πρωί έως τις: 14:00, το μεσημέρι και από τον μήνα Ιούλιο 2015 από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τα νερά των λουτρών  κυμαίνονται σε θερμοκρασία 32-34ο °C και  είναι κατάλληλα για δερματικές παθήσεις, άσθμα, ρευματισμούς και παθήσεις του ήπατος, ενώ το υδροθεραπευτήριο (που βρίσκεται απέναντι απ’ το νησάκι) λειτουργεί με δύο φυσικές πισίνες (σπηλιές) και 20 ατομικούς λουτήρες.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top