29 Σεπ 2011
0 σχόλια

Φοιτητής από τη Χαλκιδική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα sudoku

Είναι φοιτητής του μαθηματικού τμήματος του πανεπιστημίου Πατρών, είναι μέλος της MENSA, κατάγεται από την Ορμύλια Χαλκιδικής και έχει τρέλα με το sudoku.

Ο λόγος για τον Γιάννη Λελεγιάννη που για πρώτη φορά, θα συμμετέχει στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα sudoku. Μαζί με άλλους τρεις νέους θα αποτελούν την Ελληνική αποστολή, όπου στο Eger της Ουγγαρίας από 6 μέχρι 10 Νοεμβρίου θα παλέψουν για τη νίκη. Μιλώντας ο Γιάννης Λελεγιάννης στο halkidikinews.gr , ανέφερε το πως έφτασε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sudoku. Συγκεκριμένα είπε πως "όταν ήρθε η τρέλα του sudoku και στην Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια, σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτό το νέο παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή με προσέλκυσε και έτσι άρχισα να λύνω τα κλασικά sudoku.


Το ενδιαφέρον μου εντάθηκε ακόμα περισσότερο πέρσι, όταν βρήκα κάποιες παράξενες παραλλαγές του sudoku, όπως το calcudoku και το toroidal, οπότε και άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά. Το καλοκαίρι αυτό η MENSA, που είμαι μέλος από τον Οκτώβριο του 2009, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν προκριματικοί για τη συγκρότηση της 4μελούς ελληνικής αποστολής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σκέφτηκα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, και τελικά, μετά από προκριματικούς αγώνες μαζί με άλλα 3 παιδιά (σύνολο 4) συγκροτήσαμε την Ελληνική αποστολή". Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν δεκάδες χώρες με εκατοντάδες αθλητές και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. "Πολλοί από τους αθλητές προπονούνται χρόνια και έχουν φυσικά μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα που δεν ασχολούμαι τόσο συστηματικά με το αντικείμενο.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Για μένα, αρκεί απλά η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα, όπου θα αναμετρηθώ με τους καλύτερους του είδους και θα δω τις δυνατότητες μου σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η εμπειρία είναι που μετράει και ότι θα την απολαύσω απόλυτα!", τόνισε ο φοιτητής.

Πρώτο ΘΕΜΑ online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top