11 Δεκ 2011
0 σχόλια

Ηλεία: Στο πόδι οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων της Ηλείας διοργανώνει στις 14 του μήνα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας "Όαση", στο Γούμενο (7 μ.μ.) και στο Πανόπουλο (8μμ). Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

Η Ομοσπονδία ζητά μέτρα στήριξη των κτηνοτρόφων από την Πολιτεία. Αναλυτικά σε ανακοίνωση της "Όασης" αναφέρονται τα εξής:


"Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στον καταναλωτή - εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και εφοδίων, η αύξηση του ΦΠΑ, η τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, η φοροληστεία της αγροτικής λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την τελευταία 5ετία.

Περισσότερα στο thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top