28 Σεπ 2012
0 σχόλια

Δικαιούσαι επίδομα; Δες πως πρέπει να απογραφείς

Την εγκύκλιο με την οποία δίδονται όλες οι λεπτομέρειες για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ αλλά και των πολυτέκνων ή των τριτέκνων που εισπράττουν τα επιδόματά τους μέσω του ΟΓΑ, έδωσε στη δημοσιότητα το ασφαλιστικό ταμείο. 

Οι συνταξιούχοι και οι επιδοματούχοι, θα πρέπει να περιμένουν να τους σταλεί επιστολή από τον ΟΓΑ. Με την επιστολή αυτή και την ταυτότητά τους, θα πρέπει να σπεύσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είτε στην τράπεζα είτε στο ταχυδρομείο, ανάλογα με το από πού εισπράττουν τη σύνταξή τους. Για τους έχοντες ανάγκη, ή δυσκολία μετακίνησης, προβλέπεται ακόμη και η δυνατότητα απογραφής μέσω αντιπροσώπου ή μέσω Internet. Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: ' ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. - ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ.'

Σας κάνουμε γνωστό ότι από 01/10/2012 μέχρι 30/11/2012 θα εφαρμοστεί το μέτρο της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στα ΕΛ.ΤΑ. ή στις Τράπεζες, απ' όπου τους καταβάλλεται η σύνταξη ή το οικογενειακό επίδομα. Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Παράλληλα με την καταγραφή θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση των στοιχείων των Μητρώων των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Για την υλοποίηση των ανωτέρω θα αποσταλεί από τον ΟΓΑ σε όλους τους συνταξιούχους και δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ενημερωτική επιστολή, στην οποία θα περιγράφεται η διαδικασία: α) της καταγραφής και β) του ελέγχου του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top