21 Απρ 2013
0 σχόλια

21Απριλίου 1967: Ποιοι στρατιωτικοί είπαν ΟΧΙ και αντιστάθηκαν - Όλα τα ονόματα

Μαύρη επέτειος της χούντας η σημερινή

Η οποία διέλυσε τη χώρα, πρόδωσε και πούλησε την Κύπρο και στιγμάτισε τις Ένοπλες Δυνάμεις στη συνείδηση των πολιτών. Το Onalert έχει τη χαρά να φιλοξενεί ένα ακόμη κείμενο του απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ και συγγραφέα Αντώνη Κακαρά, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η άλλη φωτεινή πλευρά,που για πολλά χρόνια σκεπάστηκε από το σκοτάδι της χούντας και των νοσταλγών της. Οι αξιωματικοί,τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιστάθηκαν,συνελλήφθησαν,βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.

Σε δύο συνέχειες το αποκαλυπτικό κείμενο του Αντώνη Κακαρά από την τρίτομη έκδοση , “Οι Έλληνες Στρατιωτικοί”.




ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ 21-4-1967


(Απαξιωμένοι σήμερα όπως και όλοι οι εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί, όπως όλοι οι των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι, οι μη έχοντες και μή κατέχοντες...)

Στις 23 του Μάη γιορτάζεται και τιμάται (επί του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ με αφορμή την επέτειο του «Κινήματος του Ναυτικού») η αντίσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά της δικτατορίας 1967-1974. Είναι γενικά άγνωστη αυτή η αντιχουντική δραστηριότητα και κυρίως οι διώξεις που υπέστησαν όσοι στρατιωτικοί αντέδρασαν στη δικτατορία. Εκτός των δύο μαζικών κινημάτων του Βασιλιά και του Ναυτικού και της υπόθεσης ΒΕΛΟΣ με τον Παππά. Επίσης της μαζικής οργάνωσης «Ελεύθεροι Έλληνες». Παρακάτω παρουσιάζονται σε περίληψη οι περιπτώσεις αντιστασιακής δραστηριότητας και διώξεων στελεχών κυρίως του πολεμικού ναυτικού και των πλέον γνωστών των δύο άλλων όπλων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top