29 Απρ 2013
0 σχόλια

Ποιοι δικαιούνται μειώσεις στο χαράτσι ή απαλλάσσονται τελείως

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το τέλος ακινήτων. Ποιες οι προβλέψεις για όσους πλησιάζουν ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

Μετά από πολλές ενστάσεις που εκφράστηκαν από την πλευρά της τρόικας, ανακοινώθηκε τελικά από τον Γιάννη Στουρνάρα η διεύρυνση του κύκλου των εξαιρούμενων ή απαλλασσόμενων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, με βασικό κριτήριο το εάν το επίπεδο εισοδήματος των ιδιοκτητών βρίσκεται κοντά στα όρια της φτώχειας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών - λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου - η επικείμενη ρύθμιση θα αφορά στη κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία όσων βρίσκονται στα όρια φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, σύμφωνα με τους κανόνες που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Με Απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα εξειδικευτούν τα κριτήρια με βάση τα οποία οι εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων είτε θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής του φόρου σε περισσότερες δόσεις, είτε θα τύχουν μεγαλύτερης μείωσης του φόρου σε σχέση με το 15% που προβλέπεται για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, είτε θα απαλλαγούν πλήρως από την υποχρέωση καταβολής του ΕΕΤΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top