30 Απρ 2013
0 σχόλια

Ηλεία: Ξεχώρισαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής δύο αδελφές από τα Σαβάλια!


Στο τρίτο σκαλοπάτι των νικητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής ανέβηκε, με το έργο της να διακρίνεται ανάμεσα σε 2.500 (!) συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, η ηλικίας 6,5 ετών μαθήτρια από τα Σαβάλια, Αλεξάνδρα Καραφλού. Η επιτυχία όμως είχε και… συνέχεια, καθώς το έργο της μεγαλύτερης αδελφής της, της 9χρονης Δήμητρας Καραφλού, βραβεύτηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα έργα του διαγωνισμού. Τα δύο αδελφάκια είναι μαθήτριες της Α’ και της Γ’ τάξης αντίστοιχα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης, ενώ ανήκουν στην Ομάδα Εικαστικών της καθηγήτριας εικαστικών κας Μαίρης Καραθανάση Πέττα!


Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το 2013 «Παγκόσμιο έτος συνεργασίας για το νερό», ενώ τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη το Παγκόσμιο Συνέδριο του ΟΗΕ με θέμα την προστασία των υδάτων όλου του πλανήτη. Στα πλαίσιο λοιπόν του Παγκόσμιου Έτους αλλά και του Παγκοσμίου Συνεδρίου του ΟΗΕ στις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκε και ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Νερό είσαι θησαυρός»!

Στον διαγωνισμό η Ομάδα Εικαστικών Ηλείας της κας. Μαίρης Καραθανάση Πέττα κέρδισε το 3οΠανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία ατομικής βράβευση εικαστικού εργαστηρίου με βραβευμένη μαθήτρια την Αλεξάνδρα Καραφλού.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 2.500 έργα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής επταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού ήταν υψηλού αισθητικού επιπέδου και καλλιτεχνικής αξίας, πλούσια σε φαντασία και δημιουργικότητα.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη «Στοά του Βιβλίου» το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Παράλληλα στον διαγωνισμό βραβεύτηκε και η κα. Μαίρη Καραθανάση Πέττα για την προσφορά και το εκπαιδευτικό της έργο, αλλά και η 9χρονη Δήμητρα Καραφλού, που το έργο της ξεχώρισε ανάμεσα στα 100 καλύτερα έργα του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Μαίρη Καραθανάση Πέττα έχει διακριθεί με το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στην εκπαίδευση στην τέχνη για άτομα με αναπηρίες στη Βιέννη το 2010, ενώ το 2012 με ομάδα παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας βραβεύτηκε με το 1οΠανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία ειδικών βραβείων.

Στάθης Πουλιάσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top