28 Απρ 2013
0 σχόλια

Ποιος είναι ο Έλληνας που κάνει λυόμενους ουρανοξύστες, μια παγκόσμια πρωτοτυπία

Είναι ο δημιουργός του πιο ψηλού κτιρίου της Μελβούρνης και ''χόμπι'' του είναι οι ουρανοξύστες. Ο λόγος για τον Έλληνα, Νώντα Κατσαλίδη

Ο πεντάχρονος Νώντας Κατσαλίδης, μπορεί να μην ήταν σε θέση το 1957 να δώσει την απάντηση, που δεν περίμενε άλλωστε η μητέρα του, σίγουρα όμως θα πρέπει να έδωσε την υπόσχεση στον εαυτό του, ότι ''μια μέρα θ' αλλάξω αυτήν την εικόνα. Μια μέρα θα είσαι περήφανη γι' αυτήν την πόλη και για μένα''.
"Τα φτωχικά σπιτάκια με τις σκουριασμένες επίπεδες σκεπές της Μελβούρνης είχαν σοκάρει τη μητέρα μου. Δεν υπήρχε τίποτε που να έμοιαζε με πόλη», θα πει σήμερα ο βραβευμένος αρχιτέκτονας και δημιουργός των πιο εντυπωσιακών κτιρίων της πόλης, Νώντας Κατσαλίδης, αναφερόμενος στις πρώτες εντυπώσεις της μητέρας του από τη Μελβούρνη. Χρόνια αργότερα το ίδιο τοπίο στο Port Melbourne θα έχει σίγουρα την όψη πόλης με το δικό του δημιούργημα, το εντυπωσιακό συγκρότημα HM@Lonsdale.
Φιλόδοξος, με τα πόδια όμως στηριγμένα στέρεα στη γη, ξεκίνησε μόλις τελείωσε τη σχολή αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, να δουλεύει ως ξυλουργός.
Δημιουργός του πιο ψηλού κτιρίου στη Μελβούρνη

''Έτσι ξεκίνησα'', θα πει σήμερα, εκφράζοντας την άποψη ότι ''οι αρχιτέκτονες που έχουν άμεση επαφή με τα υλικά και πώς αυτά χρησιμοποιούνται, δημιουργούν μια σχέση μαζί τους, ενώ εκείνοι που προσηλώνονται μόνο στο σχέδιο και στις μεγάλες ιδέες, φιλτράροντας μέσα από την κομπιούτερ την πραγματικότητα, λειτουργούν κάπως αποκομμένοι από τον περίγυρο''.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top