10 Ιαν 2021
One σχόλια

Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα) Ολυμπίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Το  Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας  ιδρύθηκε  το 2007 από τον    κ. Ιωάννη Π. Μαυροειδή που γεννήθηκε στην Καλλιθέα (ΖΑΧΑ) Ολυμπίας.


Ο Γιάννης Μαυροειδής θέλοντας  να συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή της γενέτειρας του,  πιστεύοντας ότι  ο πολιτισμός φέρνει ανάπτυξη ,αποφάσισε την ίδρυση του  Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο θα  αποτελέσει ενισχυτικό παράγοντα  προβολής της ιστορίας του τόπου.

Θα διαφυλάξει και θα προσφέρει στους νέους και στις μελλοντικές γενιές αντικειμενικά και καλύτερα  την πολιτιστική κληρονομιά  του τόπου και της περιοχής .
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).1

Για την υλοποίηση   της επιθυμίας του αυτής αγόρασε λιθόκτιστη και πεπαλαιωμένη οικία την οποία αφού  αναπαλαίωσε με ιδιαίτερη φροντίδα και εξαιρετικά υλικά, σήμερα αποτελεί ένα στολίδι για την   Καλλιθέα.
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).2

Το Μουσείο εμπλουτίστηκε με αντικείμενα που  προσέφεραν  οι Ζαχαίοι ,που  τα  είχαν στα σπίτια τους  και τα χρησιμοποιούσαν οι προγονοί τους στις εργασίες τους, στα χωράφια ,στα αμπέλια και σε όλες τις γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες τους .
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).3

Ακόμη  εμπλουτίστηκε  με αντικείμενα από τα σπιτικά τους το ρουχισμό τους που τον έφτιαχναν με τα χέρια τους στους αργαλειούς τους .

 Όλα αυτά τα αντικείμενα , που είναι αυθεντικά και όχι αντίγραφα ,έχουν επάνω τους τον ιδρώτα τους, τους πόνους  τους  αλλά  και τις  χαρές  τους και γι αυτό τα βλέπουμε όλοι μας με σεβασμό και δέος, όπως και οι επισκέπτες  του Μουσείου, ιδιαίτερα δε οι  νέοι που δείχνουν μεγάλο  ενδιαφέρον , περιέργεια  και θαυμασμό.
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).4

Σήμερα το Μουσείο φιλοξενεί  στους τρεις  ορόφους του πάνω από 2000 ( δύο χιλιάδες ) εκθέματα.

Είναι ανοικτό καθημερινά πρωί και απόγευμα εκτός  Τρίτης.
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).5

Διαθέτει μόνιμο υπάλληλο για την ξενάγηση των επισκεπτών  και την πληροφόρηση αυτών για την χρησιμότητα κάθε εκθέματος.
Λαογραφικό Μουσείο Καλλιθέας (Ζάχα).6

Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη καθώς και  projector  για την προβολή ταινιών.

Δείτε το βίντεο του George Zervas



Περισσότερες πληροφορίες για την Καλλιθέα Ολυμπίας θα βρείτε στο: syllogoselpida.gr - Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας

1 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟΣ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΗΘΕΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top