15 Ιουν 2013
0 σχόλια

Στο ρυθμό των Ρίχτερ «χόρεψε» η Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - 
Όπως αναφέρει το cretalive.gr Ακολούθησαν μετασεισμοί μέχρι και 4,8 Ρίχτερ- Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός, που σημειώθηκε 11 λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα είχε επίκεντρο 84 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου , 143 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και 483 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας.


Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, μέχρι και 4.8 Ρίχτερ. Οι δονήσεις προκάλεσαν έντονη ανησυχία καθώς έγιναν αισθητές σχεδόν σε όλη την Κρήτη ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ή θύματα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση ήταν 6 Ρίχτερ

Δηλώσεις Λέκκα

"Όλα δείχνουν ότι πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός, αλλά αυτό εμπεριέχει μεγάλη αβεβαιότητα. Πρέπει να περασουν 24 ωρες για να δουμε αν είναι ο κυριός σεισμός. Διατηρώ μια επιφύλαξη για να δούμε τι σεισμική ακολουθία θα υπάρχει", είπε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο απεργιακό πρόγραμμα της ΝΕΤ για τον σεισμό .

"Το χαρακτηριστικό είναι ότι είναι ένας μεγάλος σεισμός γι’αυτό και έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη. Έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο εκεί που συγκρούεται η ελληνική πλάκα με την αφρικανική", τόνισε.

ΠΗΓΉ cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top