29 Αυγ 2013
0 σχόλια

Εργασία για 189 ανέργους στο Δήμο Πύργου

Μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

Εκατόν ογδόντα εννέα άνεργοι, θα προσληφθούν στο Δήμο Πύργου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά άτομα που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Οι άνεργοι που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα εργαστούν για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών με δυνατότητα παράτασης της απασχόλησης τους για ακόμα ενάμιση μήνα και με μισθό 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για κάτω των 25 ετών.


Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν στο Δήμο Πύργου σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και έχει ήδη εγκριθεί αφορά τους τομείς Πληροφορικής (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ Πληροφορικής), Διοικητικών Υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), Οικονομολόγοι (ΠΕ, ΤΕ), Διοίκησης (ΠΕ, ΤΕ), Γενικών Καθηκόντων (ΥΕ ανειδίκευτο εργατικό προσωπικό), Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Λάμπη Αριστειδόπουλο, αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ οι πρώτες προσλήψεις τοποθετούνται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. «Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου κατάφερε και υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εγκαίρως η οποία και εγκρίθηκε, δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης σε 189 ανέργους.

Τα άτομα αυτά θα καλύψουν βασικές ανάγκες του Δήμου σε διάφορους τομείς με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Με το πρόγραμμα αυτό, θα προσφερθεί δουλειά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε ανέργους και ιδιαίτερα σε νέους που ως γνωστόν το ποσοστό ανεργίας στη συγκεκριμένη κατηγορία ανέρχεται στο 60%. Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, με κριτήρια το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, την ηλικία και τον αριθμό ανήλικων τέκνων».

Οι ωφελούμενοι, τα κριτήρια και οι αμοιβές

Δικαιούχοι είναι 1) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 2) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, 3) εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 4) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 5) άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ  εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Αναφορικά με κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων που θα εξεταστούν από το ΑΣΕΠ, είναι τα ακόλουθα: 1)Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό, 4) Ηλικία, 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή των απασχολούμενων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, εκ των οποίων τα 490 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258, ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή πενταμήνου θα ανέλθει στα 3.260 ευρώ.

«Οι 189 άνεργοι που θα προσληφθούν θα καλύψουν βασικές ανάγκες του Δήμου σε διάφορους τομείς με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Πηγή eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top