28 Αυγ 2013
0 σχόλια

Από ώρα σε ώρα ο βομβαρδισμός της Συρίας από την Δύση - Όλοι περιμένουν το «ναι» του Ομπάμα

Μία κουβέντα μόνο περιμένουν, από τον Μπαράκ Ομπάμα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέχρι τώρα σχέδια που έχουν καταρτιστεί για την επίθεση στην Συρία.

Από την Τρίτη οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μεσόγειο έχουν τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζονται στις αεροπορικές βάσεις σε Μεσόγειο, ΗΠΑ και Βρετανία. «Ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση», δήλωσε πάντως Αμερικανός αξιωματούχος από την Ουάσινγκτον στο Reuters, ενώ αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της κλίνουν προς μια περιορισμένη χρήση βίας εναντίον του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Το δίλημμα του Ομπάμα

Σύμφωνα με την Washington Post, η επίθεση θα έχει στόχο την τιμωρία της Συρίας για τη χρήση χημικών όπλων, αλλά θα έχει και αποτρεπτικό χαρακτήρα, ενώ θα διαφυλάσσει τις ΗΠΑ από μια μεγαλύτερη εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Στο πρακτορείο Bloomberg, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αντιμετωπίζει το «μεγαλύτερο δίλημμα» της διακυβέρνησής του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Όπως τονίζεται, εάν δεν αναλάβει δράση μετά την παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» που είχε θέσει σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ θα εμφανιστούν «αδύναμες και αδιάφορες» ενώπιον μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, ενώ ο πρόεδρος της Συρίας θα συνεχίσει τη διάπραξη βιαιοτήτων.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάληψη της όποιας στρατιωτικής δράσης θα μπορούσε να εμπλέξει τις ΗΠΑ «σ' έναν ακόμη μη δημοφιλή πόλεμο στη Μέση Ανατολή», ενώ ενδέχεται να ενισχύσει τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους που διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει τρομοκρατικές επιθέσεις αντεκδίκησης από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον ήδη ασταθή μουσουλμανικό κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top