28 Αυγ 2013
0 σχόλια

Το ετήσιο τσεκ-απ των ανδρών.Ποιες εξετάσεις επιβάλει

Κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι ο καθένας μας θα πρέπει σε τακτά χρονικά διατήματα να υποβάλλεται σε  κάποιες προληπτικές εξετάσεις προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

Επικρατεί όμως μια τεράστια σύγχυση σχετικά με τον τύπο των εξετάσεων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένας τέτοιος έλεγχος, καθώς και με το χρονικό διάστημα στο οποίο είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται.

Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί δίνονται σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις στον ανδρικό πληθυσμό, που όπως είναι γνωστό αποφεύγει τον γιατρό, για τις βασικές εξετάσεις που πρέπει να υποβάλλεται κάθε χρόνο.


Του Ηλία Σιακαβέλλα παθολόγου

Η Εθνική Ένωση των Οικογενειακών Γιατρών στις Η.Π.Α. εξέδωσε τον Ιούλιο του 2013 τιςαναθεωρημένες οδηγίες προς τα μέλη της σχετικώς με τον προληπτικό έλεγχο ορισμένων παθήσεων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εθνικές ιατρικές ενώσεις με πάνω από 110.000 γιατρούς-μέλη.

Ας σημειωθεί ότι μια στις τέσσερις επισκέψεις των πολιτών σε γιατρό στις Η.Π.Α. γίνονται στον οικογενειακό γιατρό τους. Η Ένωση έλαβε υπόψη της κατευθυντήριες οδηγίες από ενώσεις γιατρών με άλλες ειδικότητες καθώς και τα συμπεράσματα από τελευταίες μεγάλες κι ισχυρές μελέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ iatropedia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top