31 Ιαν 2014
0 σχόλια

Για πέμπτη νύχτα έξω από τα σπίτια τους οι Κεφαλονίτες

Εκκενώθηκε νοσοκομείο στο Ληξούρι - Στο νησί σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις

Την πέμπτη νύχτα έξω από τα σπίτια τους πέρασαν πολλοί Κεφαλονίτες μετά το «χτύπημα» των 5,8 Ρίχτερ στο νησί την Κυριακή που μας πέρασε. Και ενώ η καταγραφή ζημιών σε σπίτια και πολλά κτίρια του νησιού, η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και είναι ιδιαιτέρως έντονη στο νησί. Συγκεκριμένα, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή, οι μετασεισμοί εχουν φτάσει τους 250.


Σήμερα, Παρασκευή, φτάνει στο νησί ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επαναφέρουμε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα αυτοί του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αλλά ο κρατικός μηχανισμός από την αρχή ήταν δίπλα τους» τονίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όταν ζητήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο των μηχανικών, πρόβλημα με τη στατικότητά του και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top