26 Φεβ 2014
0 σχόλια

Επιτέλους "ζεστό χρήμα" για τον χειρότερο δρόμο της Ηλείας

Πράσινο" φως από την οικονομική επιτροπή για τη συνδετήρια οδό Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως και Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας

Για πολλούς και κυρίως για όσους τον έχουν διασχίσει, αποτελεί το χειρότερο δρόμο της Ηλείας. Ο λόγος για την συνδετήρια οδό της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως και Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.

Εκεί που η άσφαλτος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και όπου υπάρχουν σημεία που οι κάθετες λακκούβες δεν επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Ένας δικυκλιστής κινδυνεύει να τραυματιστεί πολύ σοβαρά αν δεν προσέξει ή αν διασχίσει νύχτα το δρόμο, όπως και ένας οδηγός αυτοκινήτου, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημά του, αν δεν σταματήσει και υπολογίσει, το βάθος των λακκουβών στα περισσότερα σημεία της οδού.


Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της ΔΕΚΕ αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν έγινε αποκατάσταση του οδοστρώματος με μελέτη και συνολικά. Τα επιφανειακά μπαλώματα σύντομα, προκαλούσαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και όλα αυτά σε βάθος χρόνου συσσωρεύτηκαν. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε πως ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από βαρέα οχήματα, φορτηγά και νταλίκες που δεν μπορούν να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης για να συνεχίσουν την πορεία τους από την Πάτρα προς την Καλαμάτα και αντίστροφά.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αφορούσε στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης οδικών δικτύων, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 670.000 ευρώ. Το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας της Συνδετήριας Οδού Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας», εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μετά το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Όπως περιγράφεται και στην ανακοίνωση της Οικονομικής Επιτροπής, «με το έργο αυτό θα γίνει αποκατάσταση της βατότητας της συνδετήριας οδού που ενώνει τις δύο Εθνικές Οδούς που διασχίζουν την πόλη του Πύργου, ένας δρόμος ο οποίος είναι σε κακή κατάσταση από πλευράς οδοστρώματος διέλευσης των οχημάτων και απαιτούνται τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να αυξηθεί η λειτουργικότητα της οδού και να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα κυκλοφορίας της».

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top