28 Φεβ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Φρίκη και διαστροφή μέσα στην οικογένεια!

Σοκάρει Αποκαλυπτική και αποκλειστική έρευνα της «Πρωϊνής» 

Έξαρση του φαινομένου  σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης  παιδιών στην Ηλεία!

- Ασύλληπτες  οι περιπτώσεις που χειρίζονται καθημερινά και αποκαλύπτουν σήμερα οι κοινωνικοί λειτουργοί της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας.

Κυριολεκτικά σοκάρει το αποκαλυπτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελένης Παπαδοπούλου στην εφημερίδα Πρωινή, σχετικά με την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών στην Ηλεία.


Παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση του φαινομένου, αλλά και της σοβαρής παραμέλησης ανηλίκων που επίσης δεν είναι αμελητέα. Πραγματικά  ανατριχιαστικά περιστατικά, που χρόνο το χρόνο αυξάνονται,  σημειώνεται την τελευταία τουλάχιστον πενταετία στην Ηλεία, αποδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο πως το θέμα ταμπού, μετατρέπεται σε εφιάλτη.
Αποτελεί δε, στοιχείο γενικότερης παρακμής της κοινωνίας που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και καταλυτικά στην αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης παιδιών.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό, βρίσκει το κουράγιο να καταγγείλει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, επειδή ο φόβος του στιγματισμού από την κοινωνία αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες «συγκάλυψης» τέτοιων εγκλημάτων σε κλειστές κυρίως κοινωνίες που τα χώνουν κάτω από το «πάπλωμα».

Ευτυχώς που σε κάποιες περιπτώσεις,  οι γλώσσες «λύνονται» και από τη στιγμή που επεμβαίνουν οι Εισαγγελικές αρχές και οι κοινωνικοί λειτουργοί, πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν μια ευκαιρία να σωθούν.

Το ρεπορτάζ καταγράφει πραγματικά ακραία περιστατικά, όπως πεθερό να βιάζει την νύφη του μπροστά στο γιο...

Διαβάστε περισσότερα στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Πρωινή».
Πηγή: eproini.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top