25 Φεβ 2014
0 σχόλια

Πύργος: Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, κανονικά η διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική, ύστερα από την καθυστέρηση που υπήρξε λόγω κωλυμάτων που δημιουργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπου υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δήμου Πύργου και του ΕΣΔΝΑ της περιοχής.

Τα πρώτα κοντέινερ με προορισμό τη Φυλή, έφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πόλη του Πύργου το ξημέρωμα της Δευτέρας, ενώ η διαδικασία αποκομιδής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες.


Εξάλλου μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ένα μεγάλο μέρος του Πύργου ανάσανε, καθώς ήδη τις τελευταίες μέρες τα σκουπίδια είχαν αρχίσει να σχηματίζουν βουνά και πάλι στους κάδους, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να εργάζονται διαρκώς ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Από την άλλη τα κοντέινερ του δήμου Πύργου, τις πρώτες ημέρες, εκτιμάται πως θα μεταφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα προς τη Φυλή, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση των σκουπιδιών που κατέκλυσαν την πόλη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα απορριμματοφόρα να συνεχίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, όπου η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη, με δεδομένη την καθυστέρηση που υπάρχει.

Να σημειωθεί πως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου Πύργου και του ΕΣΔΝΑ της Φυλής αφορά τη μεταφορά και εναπόθεση μόλις 2,5 χιλ. τόνων σκουπιδιών, κάτι που αναμένεται να στοιχίσει στη δημοτική αρχή το υπέρογκο ποσό των 320.000 ευρώ περίπου. Και αυτό γιατί, για κάθε τόνο σκουπιδιών ο δήμος Πύργου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 60 ευρώ περίπου για τη μεταφορά και των 50 ευρώ περίπου για την εναπόθεση στη Φυλή.

Από την άλλη, η δημοτική αρχή, σύμφωνα με πηγές, έχει ήδη βρει χώρο τον οποίο πρέπει να αδειοδοτήσει ώστε να προχωρήσει στην εγκατάσταση των δεμάτων, προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top