28 Φεβ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Κάτι το ξεχωριστό φέτος στο καρναβάλι Ζαχάρως!

Για τρίτη χρονιά η εθελοντική πολιτιστική κίνηση Ζαχάρως (ΠΟΛΥΜΝΙΑ), διοργανώνει αύριο και μεθαύριο το καρναβάλι 

το οποίο έχοντας σαν κορυφαίο δρώμενο τη «Γάμο της Ζαχαρούλας», φιλοδοξεί να παρουσιάσει κάτι εντελώς το ξεχωριστό αλλά και διαφορετικό.

Συνδιοργανωτές σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια θα είναι σύσσωμα τα σχολεία της Ζαχάρως, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και άλλοι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, ενώ το καρναβάλι θα γίνει υπό την αιγίδα του δήμου Ζαχάρως.

«Εμείς αυτό που κάνουμε εδώ στην ΠΟΛΥΜΝΙΑ είναι να διασώσουμε την παράδοση και να προσπαθούμε με αυτά τα κίνητρα να αξιοποιήσουμε τον παραθεατρικό αποκριάτικο δρώμενο «ο Γάμος της Ζαχαρούλας»,
σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας επιτρέπει η οικονομική δυσπραγία της τεχνητής κρίσης , που δημιουργεί διαταραχή της κοινωνικής λειτουργίας , ταλανίζοντας έτσι το λαό μας» ανάφερε το ιδρυτικό μέλος της ΠΟΛΥΜΝΙΑ κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου-Δρακοπούλου.

Οι σκηνοθέτες

Να σημειωθεί ότι επιφανείς σκηνοθέτες έχουν αγκαλιάσει το δρώμενο και γράφουν για τον εν λόγω γάμο. Πρώτος ήταν ο Βασίλης Ρίτσος (ο οποίος για πολλά χρόνια στήριξε το εθνικό θέατρο) ασχολήθηκε με το γάμο της Ζαχαρούλας, ενώ ένθερμος συμπαραστάτης ήταν φέτος και ο κ. Νικολαίδης ο οποίος τιμάει τη Ζαχάρω , παρουσιάζοντας τραγωδίες τα καλοκαίρια στον προαύλιο χώρο του Λυκείου.

Οι διοργανωτές εξάλλου χαρακτηρίζουν σαν «τύχη αγαθή» την παρουσία του σκηνοθέτη του γάμου κ. Βασίλη Φλώρου, ο οποίος εργάζεται πυρετωδώς για το θέατρο της Καλαμάτας και την περιφέρεια. Επίσης σαν επιτυχία χαρακτηρίζεται και η συμμετοχή της καλλιτέχνιδας κ. Σούλης Νικολετοπούλου, που διατηρεί σχολή χορού στην πόλη της Ζαχάρως. Το όνομα Ζαχάρω έμεινε από τη δυναμική της φράσης (θα σε δω στη Ζαχάρω), εννοώντας το χάνι της Ζαχάρως, που ήταν κατατεθέν για τις συναντήσεις εμπόρων και οδοιπόρων , ενώ πιθανολογείται πως το είχε αρχικά γυναίκα.

Με πληροφορίες απο την: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top