28 Μαρ 2014
0 σχόλια

«Θα είναι καταστροφή η κατάργηση των Δασαρχείων στην Ηλεία»

Την πλήρη αντίθεσή τους με μια πιθανή κατάργηση και συρρίκνωση των Δασαρχείων στην Ηλεία, εκφράζουν οι επικεφαλής των εν λόγω υπηρεσιών στο νομό, κάνοντας συγχρόνως λόγο για «καταστρεπτική ενέργεια» εις βάρος του δάσους, αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Αφορμή για την έντονη ανησυχία που υπάρχει γύρω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αποτελεί η συγκρότηση επιτροπής από το υπουργείο Περιβάλλοντος -στο πλαίσιο σχετικής έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - με σκοπό «να εξετάσει τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών της χώρας, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών».


Στην έκθεση συγκεκριμένα προτείνεται να εξεταστεί η ενσωμάτωση των λειτουργιών των Δασαρχείων κάθε Περιφερειακής Ενότητας σε μία κεντρική διοικητική μονάδα, τη Διεύθυνση Δασών, με έδρα την πρωτεύουσα του κάθε νομού.

Στη μονάδα αυτή θα υπάγονται ως εποπτευόμενες μονάδες τα δασονομεία και τα δασοφυλακεία, για τα οποία επίσης απαιτείται αναδιάρθρωση, λαμβάνοντας υπόψη και το υπάρχον δασικό προσωπικό, ειδικότητας ΤΕ Δασοπόνων και ΔΕ/ΥΕ Δασοφυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Κώστας Αντωνόπουλος
protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top