31 Μαρ 2014
0 σχόλια

Πύργος: Το τέλος του Μάκη και η "ορφανή" παράταξη - Η ανακοίνωση αποχώρησης

Την απέλπιδα προσπάθεια να μεταπείσουν τον Μάκη Παρασκευόπουλο να δώσει τη μάχη για Τρίτη θητεία στο δήμο Πύργου επιχείρησαν το βράδυ της Κυριακής αρκετά στελέχη της παράταξης.

Σε μια συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, έπεσαν πολλά επιχειρήματα στο τραπέζι, όμως δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν το ήδη βαρύ κλίμα και να κάνουν το δήμαρχο να αλλάξει την απόφασή του.

Μια απόφαση που φαίνεται πως τον τυραννούσε αρκετό καιρό, παρά την ανακοίνωση της καθόδου στις εκλογές που είχε κάνει εδώ και καιρό. Μια ανακοίνωση, βαριά, στιγματισμένη από την πολιτική ευθύνη που ο ίδιος αναλάμβανε για όσα είχαν συμβεί κυρίως τους τελευταίους μήνες.


Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, φανέρωνε πως θα υπήρχε μια τέτοια κατάληξη. Πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επαφές με τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων για την «μεταγραφή» τους σε αυτές, λαμβάνοντας οι περισσότεροι αρνητική απάντηση.

Μάλιστα τέθηκε στο τραπέζι να υπάρξει επικεφαλής που θα αναλάβει την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου, όμως κανένας σοφά και λογικά, μα κυρίως πολιτικά σκεπτόμενος δεν προχώρησε ούτε στιγμή σε ένα τέτοιο βήμα. Κανένας δεν θέλει να φορτωθεί το πολιτικό κόστος μιας «φθαρμένης» παράταξης, με αντάλλαγμα την «μαγιά» των όποιων ψήφων μπορεί να έχουν διασωθεί.

Στη χθεσινή συνάντηση της παράταξης με το Μάκη Παρασκευόπουλο, τέθηκε ξεκάθαρα και το θέμα της συνέχειας, με εμφανή την απροθυμία πολλών να μπουν μπροστά. Κάποια από τα ισχυρά στελέχη της παράταξης φέρονται να έχουν ήδη δηλώσει πως σταματούν στο τέλος αυτής της θητείας την ενασχόλησή τους με την αυτοδιοίκηση και μένουν εκτός παιχνιδιού.

Κάποιοι άλλοι θεωρείται σίγουρο πως θα αναζητήσουν νέα «αυτοδιοικητική» στέγη, με αμφίβολο όμως για την ώρα το αποτέλεσμα της αναζήτησης αυτής. Ωστόσο αυτό που φαίνεται όλο και πιο σίγουρο είναι πως η παράταξη του Μάκη Παρασκευόπουλου δεν θα έχει συνέχεια και θα μείνει «ορφανή». Όσο για τις επίσημες ανακοινώσεις απο την πλευρά του δημάρχου, αυτές αναμένονται σήμερα ίσως και μέσα στο επόμενο διήμερο, εκτός εξαιρετικού απροόπτου...

Η αποχώρηση του Μάκη Παρασκευόπουλου από το σκηνικό των εκλογών αλλάζει τους συσχετισμούς και πλέον αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί το κλίμα. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ένα άλλο θέμα που επηρεάζει το ίδιο σκηνικό με δικαστικές εκκρεμότητες στο θέμα με τα οικονομικά του δήμου, στο οποίο έχουν εμπλακεί τόσο αυτοδιοικητικά πρόσωπα όσο και υπάλληλοι του δήμου και οι εξελίξεις ίσως διαμορφώσουν μια άλλη εικόνα πριν τις εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρηρη η δήλωση αποχώρησης του Μάκη Παρασκευόπουλου στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top