16 Απρ 2014
0 σχόλια

Πύργος: Κάνουν «έξωση» στα 200 αδέσποτα της Συντριάδας

«Έξωση» από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Συντριάδας στον Δήμο Πύργου κάνει ο δήμος Πύργου στον Φιλοζωικό σύλλογο. 

Σε έγγραφο το οποίο εστάλη προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο και το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ζητείται η κατάργηση του πρόχειρου καταφυγίου το οποίο είχε δημιουργηθεί και η απομάκρυνση των ζώων.

Τα 200 αδέσποτα τα οποία μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στον χώρο της Συντριάδας όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους καθώς δεν υπάρχει ούτε χώρος για να τα φιλοξενήσει αλλά ούτε η Δημοτική Αρχή διαθέτει –σύμφωνα με την επιστολή της- τα απαιτούμενα κονδύλια για την δημιουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων.


Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται ότι «τον Ιούνιο του 2012 και επειδή οι κάτοικοι του αστικού κέντρου του Πύργου, απειλούνταν από αγέλες αδέσποτων σκυλιών, με άμεσο και παρόντα τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και τη ζωή τους, ζητήσαμε την συνδρομή σας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προσωρινό καταφύγιο διάρκειας λίγων μηνών περίπου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η συλλογή των επικίνδυνων σκυλιών.

Το καταφύγιο θα χρησιμοποιείτο ως ενδιάμεσος σταθμός για την προώθηση των σκυλιών σε εστίες υιοθεσίας ή άλλης οριστικής διαχείρισης». Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην δημιουργία ενός καταφυγίου λόγω έλλειψης χρημάτων .

«Ο χώρος που σας διατέθηκε και τον οποίο επιμελείστε με την ανιδιοτελή προσφορά των μελών σας στην δημοτική έκταση της Συντριάδας Πύργου, έχει προ πολλού κορεστεί και αποτελεί δυστυχώς πηγή ιδιαίτερα μεγάλης όχλησης για τους περίοικους. Πέραν όλων αυτών λειτουργεί χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις…

Σας ζητούμε να προτείνετε άμεσα λύση για την απομάκρυνση των ζώων και την κατάργηση του πρόχειρου καταφυγίου». Από την πλευρά τους τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου δίνουν κυριολεκτικά μάχη προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο τις 200 ψυχές οι οποίες βρίσκονται μέχρι και σήμερα στον χώρο της Συντριάδας

αλλά και τα αδέσποτα τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους, προσφέροντας τους λίγο φαγητό αλλά και προχωρώντας σε αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς κ.α. Βλέποντας το αδιέξοδο να πλησιάζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου καλεί τους υποψήφιους Δημάρχους σε ανοιχτό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της διαχείρισης και περίθαλψης των ζώων.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου και αναμένεται να φιλοξενηθεί στον χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Άννα Αγγελίδου
protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top