24 Απρ 2014
0 σχόλια

Προσλαμβάνονται προεκλογικά 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Προσλαμβάνονται στο Δημόσιο αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Ξεκινούν να δημοσιεύονται οι αποφάσεις των υπουργείων με τις οποίες διορίζονται στο δημόσιο ,''προεκλογικά'' αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αριθμούν περίπου τις 6.000.

Την αρχή έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον διορισμό 206 επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2008 και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τοποθέτηση 7 επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ/2009.


Το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο που θεσπίστηκε το 2010 έχει ''γεμίσει'' της λίστα των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια. Με δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν χθες και παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό των επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών  του ΑΣΕΠ στο δημόσιο μετά από πολλά χρόνια αναμονής.

Οι διορισμοί των επιτυχόντων έρχονται μετά από την καθιέρωση της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα.

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ξεπερνούν τις 6.000 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο διάστημα  οι επιτυχόντες διαθέτουν το δικαίωμα διορισμού μέχρι το 2015.

Η κυβέρνηση προεκλογικά επιχειρεί να κλείσει αυτό το ζήτημα που μένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο διάστημα και αφήνει ομήρους χιλιάδες πολίτες .Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προταχθούν για διορισμό οι κάτοχοι υψηλών προσόντων που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία της πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Ποιοι διορίζονται με τις δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν χθες

Διορίζονται 206 επιτυχόντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της  προκήρυξης 6Κ/2008 του ΑΣΕΠ . Οι επιτυχόντες θα διοριστούν και στα τρία σώματα δηλαδή στον Στρατό στην Αεροπορία αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοί προσλαμβάνονται στο : news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top