29 Απρ 2014
0 σχόλια

Δεκατέσσερις οι Ηλείοι υποψήφιοι στα Ευρωψηφοδέλτια

Τελικά όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις και έναν Ηλείο (!) στους οκτώ υποψηφίους για την Ευρωβουλή που εντόπισε η «ΠΡΩΤΗ» και παρουσιάστηκαν στο χθεσινό ρεπορτάζ προστέθηκαν άλλοι έξι οι οποίοι όπως ενημερωθήκαμε είτε κατοικούν είτε έλκουν την καταγωγή τους από την Ηλεία.

Συνολικά λοιπόν δεκατέσσερις είναι οι Ηλείοι που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων για τις 21 θέσεις της Χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο και προφανώς δεν υπήρξε καμία διάθεση αποκλεισμού κάποιου από αυτούς απλώς τα ονόματά τους δεν έπεσαν στην αντίληψή μας.

Η εκπροσώπηση της Ηλείας στα ψηφοδέλτια της Ευρωβουλής είναι πέραν από αισθητή και δυναμική.


Ν.Δ

Τρεις υποψηφιότητες με «άρωμα» Ηλείας εντόπισε η «ΠΡΩΤΗ» στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή. Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου είναι ενεργό μέλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και κατά το παρελθόν έχει εκλεγεί Νομαρχιακή Σύμβουλος Ηλείας, ενώ μεταξύ άλλων από το 2011 είναι επικεφαλής του εθνικού σχεδιασμού του στρατηγικού σχεδίου δράσης ενσωμάτωσης Roma της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας από την Αρχαία Ολυμπία θα δώσει τη μάχη για μια θέση στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί θεμάτων πολιτισμού Δημοσθένης Δαββέτας, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών, είναι ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος, με δημόσιες παρεμβάσεις εξωστρέφειας για θέματα Πολιτισμού.

Η Ρόδη Κράτσα με καταγωγή από τη Μυρτιά είναι η τρίτη ηλειακή υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Η κ. Κράτσα με καριέρα στην Ευρωβουλή, εξελέγη ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1999, το 2004 και επανεξελέγη το 2009. Εξελέγη 1η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007 και επανεξελέγη 2η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  το 2009.

ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στους πρώτους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν και η Μάγδα Σπηλιοπούλου που γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του μεγάλου αντι-παγκοσμιοποιητικού κινήματος του Κοινωνικού Φόρουμ, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΚΚΕ

Τη δική της παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές έχει η Ηλεία, αφού σε αυτό συμμετέχει η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα. Πρόκειται για μια προσωπικότητα με έντονη συνδικαλιστική παρουσία και είναι μία από τις συνεργαζόμενες υποψηφιότητες του ΚΚΕ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντόπουλος που στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 είχε αναδειχθεί βουλευτής Ηλείας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Ηλείος Γιάννης Κωνσταντόπουλος ήταν μεταξύ των 27 πρώτων στελεχών που επιλέχτηκαν με βάση τις σπουδές, την εμπειρία και τη γεωγραφική κατανομή.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανάμεσα στους πρώτους υποψηφίους που ανακοινώθηκαν από τον Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή για τις Ευρωεκλογές ήταν και ο γραμματέας της Τ.Ο Ηλείας Νίκος Κωνσταντίνου. Ο 35χρονος Ηλείος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 1999 και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο Παναγιώτης Μαυροειδής με καταγωγή από τον οικισμό Κωστομέρα της τοπικής κοινότητας Μίνθης του Δήμου Ζαχάρως είναι μεταξύ των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ όπως και μέλος της Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ, ενώ αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΠΡΙΝ και στο ιστολόγιο αριστερό blog.

Με το ΚΚΕ εκτός από τη Νατάσσα Παναγιωτάρα τη συνειδητή ψήφο των Ελλήνων για την Ευρωβουλή διεκδικεί και ο Ηλείος εκπαιδευτικός Αλέκος Αρβανιτίδης.

Ακόμη μία γυναίκα υποψήφια από την Ηλεία συμμετέχει στις Ευρωεκλογές με τη Δημοκρατική Αριστερά. Η Σοφία Ανδριοπούλου από την Κεραμιδιά της Πηνείας σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έκανε μεταπτυχιακό στο Βέλγιο στην Ευρωπαϊκή Εγκληματολογία και τα Ποινικά Συστήματα Δικαιοσύνης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα. Συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών για θέματα περιβάλλοντος, ισότητας των φύλων, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στη μάχη για την Ευρωβουλή «ρίχνεται» με το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου και ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Θανάσης Ράλλης που είναι Διευθυντής ΕΣΥ, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Δύο είναι και οι Ηλείοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές με τους Οικολόγους Πράσινους, ο Διονύσης Κράγκαρης από τα Λεχαινά και η Νίκη Λαμπροπούλου με καταγωγή από το Πελόπιο που πέρα από την Ευρωβουλή είναι και υποψήφια στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υποψηφιότητες με «άρωμα» Ηλείας είναι και αυτές του Μάκη Χριστοδουλόπουλου από το Σώστι με το κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» του επίσης Ηλείου Βύρωνα Πολύδωρα όπως και του Δημήτρη Κόλλια με την «Κοινωνία Αξιών».

Βάσω Κοκκινογένη
protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top