24 Απρ 2014
0 σχόλια

Δύο περιστατικά κακοποιήσεων ζώων στην Αρχ. Ολυμπία - Άμεση αντίδραση του Rommel

Αντιμετωπίστηκαν από τον Rommel – Σε άσχημη κατάσταση δύο σκύλοι

Δύο καταγγελίες για κακοποίηση σκύλων στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει αντιμετωπίσει η Εθελοντική Διασωστική Οργάνωση Rommel.

Ένας σκύλος που τραυματίστηκε από ασυνείδητο οδηγό που προσπάθησε να τον σκοτώσει και ένας ακόμα που δέθηκε από τον «ιδιοκτήτη» του με σύρμα από το λαιμό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό.


Σε κάθε περίπτωση ο Rommel καλεί τους πολίτες όταν αντιλαμβάνονται τέτοια περιστατικά να καλούν σε βοήθεια είτε στο σύλλογο, είτε στην Αστυνομία, είτε στην οικεία δημοτική αρχή.

Το εγκατέλειψαν τραυματισμένο

Στα τέλη του περασμένου Γενάρη στην Αρχ. Ολυμπία, κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τους εθελοντές του Rommel για τον τραυματισμό και εγκατάλειψη ενός σκύλου από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Επρόκειτο για ένα σκύλο που είχε βρει καταφύγιο μέσα σε βατώνα, με τραύμα στο πίσω πόδι, αρκετά φοβισμένος. Τον είχε χτυπήσει σύμφωνα με πληροφορίες ένα όχημα αγροτικό τύπου 4x4, που πρώτα χτύπησε το ζώο και στη συνέχεια έκανε όπισθεν για να το αποτελείωσε. Νομίζοντας πως το έχει σκοτώσει αφού δεν κουνήθηκε, έφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Η κτηνίατρος του Rommel κα Ευτυχία Φωτιάδου, μετέφερε το ζώο σε ιατρείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα στα οστά από την άρθρωση και κάτω. Ακόμα είχε μια μεγάλη πληγή, το δέρμα είχε φύγει, ενώ είχε καταστραφεί και μέρος από το μυϊκό σύστημα. Μετά το χειρουργικό καθαρισμό που έγινε, ακολούθησε η ιατρική περιποίηση για ενάμιση μήνα, η κατάσταση του σκύλου βελτιώθηκε αρκετά και πλέον βρέθηκε άτομο για να αναλάβει την φροντίδα του.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Διαβάστε περισσότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top