14 Μαΐ 2014
0 σχόλια

"Μαύρος χρυσός" έως και 18 δισ. ευρώ σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο

Έπεσαν οι υπογραφές για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας - 

Βενιζέλος: Προτεραιότητα η οριοθέτηση ΑΟΖ - 
Μανιάτης: Πολλές θέσεις εργασίας για τους νέους

Χωρίς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικαλέστηκε έκτακτες υποχρεώσεις, υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Από την πλευρά τους, οι εταιρείες-ανάδοχοι στα «οικόπεδα» του Κατάκολου, των Ιωαννίνων και του Πατραϊκού δεσμεύονται για επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ στην έρευνα και αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Στην τελετή παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, ο υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Ενέργειας της Μ. Βρετανίας, Έντουαρντ Ντέιβι (Edward Davey) και ο πρεσβευτής του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ (Robert Peck).

Οι συμβάσεις ανά περιοχή υπεγράφησαν με τις εξής Κοινοπραξίες:

- Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50-100 εκατ. βαρέλια.

Πηγή: protothema.gr
Διάβασε περισσότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top