14 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Σόιμπλε: Πρέπει να «καεί» η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη

-Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ήθελε να πετάξει του Έλληνες εκτός Ευρώπης -Η παρέμβαση Ομπάμα και όλο το δραματικό παρασκήνιο

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη κάνει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Έλληνας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ M. Ιγνατίου,  μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, πίστευε ότι η Ελλάδα έπρεπε να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη καθώς ήταν βέβαιος πως εάν οι Ευρωπαίοι άφηναν τη χώρα μας να καεί, θα ήταν πιο εύκολο να οικοδομηθεί μία πιό ισχυρή Ευρώπη.


Ο ίδιος ο Γκάιτνερ είχε ζήσει όλο το παρασκήνιο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και προσπάθησε ειλικρινά να βοηθήσει από κοινού με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε πολλές φορές στην Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς δυστυχώς να μπορέσει να την μεταπείσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά και αποτελεσματικά την κρίση χρέους, αναφέρει το mignatiou.com.

Ο κ. Γκάιτνερ περιγράφει τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, τον Ιούλιο του 2012 στο θέρετρο Sylt, της Βορείου Θάλασσας, όπου επέλεξε να πάει να τον συναντήσει, καθώς ο Αμερικανός υπουργός ήταν έντονα ανήσυχος από τις εξελίξεις και την έλλειψη αποφασιστικότητας των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο κ. Σόιμπλε δεν είχε όρεξη για κουβέντα αν και απαντούσε και συμμετείχε στο διάλογο με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Μου είπε, γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι είναι εύλογη, ακόμα και επιθυμητή, η στρατηγική να «κλωτσήσουμε» τους Έλληνες εκτός της Ευρωζώνης.

Το «σχέδιο» που παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός, βασικά πρόβλεπε ότι με την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, η Γερμανία θα μπορούσε να παραχωρήσει τη βοήθεια που είχε ανάγκη η Ευρωζώνη, επειδή ο γερμανικός λαός δεν θα θεωρούσε αυτή τη βοήθεια ως διάσωση για τους Έλληνες.

Read more: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top