17 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Κουίζ - ύμνος για τη χώρα μας: Πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα;

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα; Αυτό είναι το κουίζ της Telegraph

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph έφτιαξε ένα ταξιδιωτικό κουίζ - ύμνο για τη χώρα μας.
"Quiz: how well do you know Greece's tourist attractions?", ο τίτλος και ο αναγνώστης καλείται να αναγνωρίσει τα κύρια αξιοθέατα της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια κίνηση που διαφημίζει τη χώρα μας εν όψει τουριστικής περιόδου.
Το σαγανάκι, το νησί του Λοχαγού Κορέλι, ο Παρθενώνας, το Ναυάγιο της Ζακύνθου και το ψηλότερο βουνό της χώρας μας σε 10 ερωτήσεις.


Κάντε το τεστ ΕΔΩ
Ανακάμπτει ύστερα από πέντε χρόνια ο εσωτερικός τουρισμός

Ο εσωτερικός τουρισμός για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια δείχνει να ανακάμπτει, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Αυτό αναφέρει ο ΣΕΤΕ αναλύοντας τα αποτελέσματα των βασικών τουριστικών μεγεθών για τους πρώτους μήνες του έτους. Πράγματι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα συγκεντρωτικά στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις εσωτερικού για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου σε όλα τα αεροδρόμια αυξήθηκαν κατά 1,7%, φθάνοντας σε 945.590.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου η επιβατική κίνηση εσωτερικού στο ΔΑΑ αυξήθηκε κατά 8,6%.
Ωστόσο ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι οι στόχοι για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. ξένων επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. ευρώ –χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας– το 2014 δείχνουν να επιβεβαιώνονται και να ενισχύονται από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του τετραμήνου, που δείχνουν αύξηση κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Επίσης, τα στοιχεία της Αθήνας (αύξηση 36,1%) επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με επιπλέον 700.000 αφίξεις.

Με πληροφορίες απο το: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top