30 Ιουν 2014
0 σχόλια

Κόστα Ρίκα-Ελλάδα 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

Η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από το όνειρο, έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 120' να πάρει την πρόκριση στους 8 κι αποκλείστηκε στα πέναλτι με το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αλέξης Σωτηρόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος.

Ο Φερνάντο Σάντος ασπάστηκε το ποδοσφαιρικό ρητό που λέει «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και επέλεξε να παρατάξει την Εθνική με την εντεκάδα που πήρε τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού.


Μόνο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε με το «καλημέρα» την επιθετική διάθεση που είχε στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων...

Υπεροχή και ευκαιρίες
Στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά επιφυλακτικό στην ανάπτυξή του, γυρίζοντας την μπάλα πίσω, κάνοντας λάθη και γενικώς δίνοντας μέτρα στην Κόστα Ρίκα. Με εξαίρεση την φάση του 7ου λεπτό με τον Μπολάνος όμως, οι κεντρικοαμερικάνοι είχαν μία φλύαρη υπεροχή,

καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη, αφού Μανωλάς και Παπασταθόπουλος είχαν καλά κλεισμένο τον Κάμπελ, ο οποίος αναγκαζόταν να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής για να πάρει τη μπάλα.

Μετά το 20λεπτο όμως, οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να πατάνε περισσότερο στην περιοχή του Νάβας, αναπτυσσόμενοι κυρίως από αριστερά με τους Χριστοδουλόπουλο και Σαμαρά που άλλαζαν συνεχώς θέσης.

Ο τελευταίος μάλιστα, επιχείρησε αρκετές φορές να παίξει στο όριο του οφσάιντ, όμως δεν του έβγαινε... Όπως δεν έβγαιναν και τα σουτ που επιχείρησαν οι Λάζαρος (2', 17') και Καραγκούνης (28').

Παρόλα αυτά, η Εθνική είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ 37', αλλά η προβολή του Σαλπιγγίδη στην σέντρα του Χολέμπας, ο Νάβας έβαλε σωστά το πόδι του και απέκρουσε, αναγκάζοντας τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ωστόσο και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια εικόνα, με τον Σαμαρά να στέλνει άουτ μία κεφαλιά στο 74'...

Δείτε περισσότερα στο: gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top