27 Ιουν 2014
0 σχόλια

ΗΛΕΙΑ: Οχιά δάγκωσε 10χρονο στο Κάτω Σαμικό

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών 10χρονο αγόρι από το Κάτω Σαμικό το οποίο δάγκωσε οχιά, ενώ είχε μεταβεί με τον πατέρα του σε χωράφι για αγροτικές εργασίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί ενώ ήταν σε κοντινή απόσταση από τον πατέρα του Σ.Ν., το δάγκωσε το επικίνδυνο φίδι στο πόδι δεδομένου ότι δεν φορούσε παπούτσια…


Ο μικρός αμέσως μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο Κρεστένων όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο των Πατρών, δεδομένου ότι προκλήθηκε έντονο πρήξιμο στο πόδι του παιδιού.

Πάντως να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του 10χρονου, παρουσιάζει βελτίωση.

Πολλά φίδια…

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι αναφορές σε διάφορα σημεία της Ηλείας, για την εμφάνιση μεγάλου αριθμού φιδιών, στην πλειοψηφία τους οχιές!

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται …αλλόκοτα φίδια, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστά στους κατοίκους, πράγμα που οδηγεί σε συνειρμούς στα όσα ακούγονται κατά καιρούς για απελευθερώσεις φιδιών, σκορπιών καθώς και άλλων ειδών…

Εξάλλου πολύ συχνή είναι η παρουσία φιδιών σε περιοχές που κοντά υπάρχει νερό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κάτι που παρατηρείται και στα πεύκα στην παραπάνω περιοχή.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά αυτοί που ασχολούνται με τις αγροτικές δουλειές, οι κατασκηνωτές των κάμπινγκ κλπ.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top