30 Ιουν 2014
0 σχόλια

ΖΑΧΑΡΩ: Η μεγάλη των …σκύλων σχολή!

Δεν πρόκειται για κανονικούς μαθητές, αλλά για «απόφοιτους» της …μεγάλης σχολής των σκύλων, που ήδη κάνουν επιτυχημένες εξορμήσεις στους λαγότοπους της Ηλείας, αλλά και πολλών ακόμη περιοχών της χώρας.

Εκατοντάδες κυνηγόσκυλα έχουν τελειώσει με …άριστα την εκπαίδευση που κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κυνηγετικός Σύλλογος Ζαχάρως, στο πρότυπο εκπαιδευτήριο που δημιούργησε στην περιοχή «Παλιόβρυση».


Ήδη μεγάλος αριθμός κυνηγετικών σκύλων έχουν «περάσει» από τους χώρους του και συγκεκριμένα από την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Πάτρα, την Ναύπακτο, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα κ.α.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο εγχείρημα που ξεκίνησε με δικές του προσπάθειες ο Κ.Σ. Ζαχάρως, έχοντας αρχικά την οικονομική υποστήριξη της Γ’ ΚΟΠ, καθώς και επιχειρηματιών της περιοχής.

Ωστόσο σημαντική επιτυχία στην όλη προσπάθεια αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι των σκύλων, εμπιστεύονται το εκπαιδευτήριο και αφήνουν τα τετράποδά τους για αρκετό χρονικό διάστημα για εκπαίδευση αλλά και διαμονή, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των εγκαταστάσεων του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Εξυπηρέτηση

«Με τη διαμονή των σκύλων, διευκολύνονται οι κυνηγοί από μακρινές περιοχές οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαινοέρχονται συχνά στην περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται και σωστή εκπαίδευση των κυνηγόσκυλων» είπε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος (φωτό).

Η εκπαίδευση των ζώων ξεκινάει από τον 7ο μήνα τους, αρχικά στο μικρό εκπαιδευτήριο για τα …προκαταρκτικά «μαθήματα» και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο για την βασική τους εκπαίδευση.

«Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι κυνηγοί είναι ότι για να ξεκινήσει σωστά ένα λαγόσκυλο, θα πρέπει η βασική του εκπαίδευση να γίνεται σε οργανωμένους χώρους, που το αποτρέπουν να έχει τυχόν επαφή με αγρίμια που υπάρχουν στην ύπαιθρο» συνέχισε ο κ. Πλιάγκος.

Μετά από την επιτυχημένη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαχάρως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία και δεύτερου, για την εκπαίδευση πάλι σκύλων αλλά με διαφορετικό αντικείμενο.

Να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30΄το βράδυ...

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 26250-31905 και 6984272862.


Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top