27 Ιουν 2014
0 σχόλια

Μάχη με τις φλόγες στη Μαλαισίνα, έσβησε η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε με μέγιστο βαθμό την καταστροφή από τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της στο Γαλατάκι Κορινθίας. 

Εκεί, η πυρκαγιά έσβησε, αλλά στη Μαλαισίνα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Στην περιοχή της Μαλαισίνας, όπου η φωτιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, επιχειρούν από νωρίς το πρωί τέσσερα αεροσκάφη, ενώ επί τόπο βρίσκονται και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.


Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης και αρχικά έκαιγε αγροτοδασική έκταση στον οικισμό Μάζι χωρίς, ωστόσο, να απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ομάδα 13 ατόμων πεζοπορίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και 2 αεροσκάφη καναντέρ, αλλά και 2 πετζετέλ.

Η φωτιά είχε δύο μέτωπα και επεκτεινόταν σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- έκαναν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Έσβησε η φωτιά στο Γαλατάκι

Στον οικισμό Γαλατάκι, έξω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, μια περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση και χιλιάδες πεύκα, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στη φωτιά αφού οι ολονύχτιες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής απέδωσαν.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κατέστρεψε ολοσχερώς ένα από τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή διασκορπισμένα, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα άλλο και απείλησε πολλά άλλα, καθώς πέρασε μέσα από τις αυλές τους! Κατέστρεψε, επίσης, αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση, πεύκα, ενώ έκαψε ένα αυτοκίνητο.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 17 ανδρών, που επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, μιας και η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο τους.

Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκεται και η φωτιά στον Αγίοκαμπο της Λάρισσας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ: NEWSIT.GR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top