26 Ιουν 2014
0 σχόλια

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας η Ηλεία Ρόδη Κράτσα

Για λίγες ημέρες ακόμα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες η Ρόδη Κράτσα λόγω των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχει μέχρι τη λήξη της θητείας της.

Αμέσως μετά πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «K. Καραμανλής».


Η ηλειακής καταγωγής ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα διαδέχεται τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης τοποθετήθηκε στη θέση του Υπουργού Πολιτισμού.

Ένα υψηλό αξίωμα το οποίο της εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός εκτιμώντας την πορεία και τη στάση της εντός και εκτός χώρας.

Ένα αξίωμα το οποίο αποτελεί τον προθάλαμο της υπουργοποίησης για όσους το έχουν υπηρετήσει.

Την θεώρησε ως την καταλληλότερη να αναλάβει τα ηνία της δεξαμενής σκέψης της Κεντροδεξιάς, που έχει επιδείξει στο παρελθόν σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Η σχετική συζήτηση και διερεύνηση των προθέσεών της έγινε προ δεκαπενθημέρου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον κ. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός της ανέφερε πως είναι η καταλληλότερη επιλογή για τη θέση αυτή.

Μόνο η ίδια μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Μάλιστα, για τις απαιτήσεις και ανάγκες μιας τόσο σημαντικής θέσεις αρνήθηκε προτάσεις για συνεργασία με Φορείς και Οργανισμούς του εξωτερικού.

Για την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας στο τραπέζι είχαν πέσει και τα ονόματα του πρώην Βουλευτή Άρη Σπηλιωτόπουλου και των πρώην Ευρωβουλευτών Μαριέττας Γιαννάκου και Γιώργου Κουμουτσάκου.

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top