30 Ιουλ 2014
0 σχόλια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2014: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις - Δελτίο τύπου

ANAKΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Καστρουγκαινέων στην έκτακτη συνεδρίαση της 24/7/2014 αποφάσισε την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν να κάνουν με τα Φιγάλεια 2014.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή αναλύονται πάρα κάτω.


Ο Σύλλογός μας με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να αναβαθμίσει τον θεσμό και να του δώσει προστιθέμενη αξία, ανέλαβε το 2013 την ευθύνη της διεξαγωγής των Φιγαλείων 2014.

Προς τούτο έγινε ο σχεδιασμός, ορίσθηκαν οι αρχικές ημερομηνίες , καθορίσθηκε σχέδιο προγράμματος και άρχισε να δημιουργείται και να στήνεται η εκδήλωση από τον Οκτώβριο του 2013.

Κατά το διάστημα αυτό και μέχρι την οριστικοποίηση του προγράμματος και των ημερομηνιών , γινότανε κατά τακτά διαστήματα ενημέρωση των άλλων εμπλεκόμενων εκπροσώπων των χωριών που συμμετείχαν για την πορεία των εκδηλώσεων, συζητώντας και συμφωνώντας τις λεπτομέρειες και τα ουσιαστικά θέματα.

Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας με τον Σύλλογο της Αρχαίας Φιγαλίας.

Τον Απρίλιο του 2014 ανέβηκε στο διαδίκτυο, ιστοσελίδα που είχε όλες τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής των εκδηλώσεων ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2014, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν on line ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις επισήμως, γεγονός πρωτοποριακό και παράλληλα δόθηκε ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμός φάξ για την επικοινωνία των ενδιαφερομένων.

Ο Σύλλογος μας προετοίμασε την εκδήλωση δημιουργώντας το σήμα των ΦΙΓΑΛΕΙΩΝ 2014 και πάνω σε αυτό με ομοιομορφία σχεδίασε όλα τα παρελκόμενα όπως αφίσες, φανέλες μετάλλια κλπ , τα οποία ανάρτησε και στην ιστοσελίδα και παράλληλα με δελτία τύπου, έδινε το στίγμα, την κατάσταση ετοιμότητας και καθοδηγούσε τους άλλους εμπλεκόμενους για τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβουν και σε ποιές χρονικές προθεσμίες .

Η ετοιμότητα διεξαγωγής των εκδηλώσεων έφθασε από πλευράς του Συλλόγου μας στο 95% και αυτό όχι στα λόγια αλλά στα έργα στα μέσα Ιουλίου και αυτό φαίνεται από τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα.

Συνεπώς κάποιοι άνθρωποι από τον Σύλλογό μας , αφιέρωσαν δεκάδες εργατοώρες για να στηθεί όλο αυτό το project και φυσικά είχαν δοθεί και προκαταβολές αμοιβών στους προμηθευτές, προκειμένου να γίνει η έγκαιρη συλλογή των υλικών που απαιτούσαν οι εκδηλώσεις από τους προμηθευτές.

Η επιτροπή ζήτησε από τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές να καθορίσουν τα άτομα που θα διέθεταν ονομαστικά και για ποιες ημέρες έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός.

Ανταποκρίθηκε μόνο ο Σύλλογος Περιβολίων μέσω του προέδρου του.
Ο Σύλλογος Αρχαίας Φιγαλίας παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί.

Η μη έγκαιρη διάθεση των ατόμων και ο προγραμματισμός αυτών για ποιά πόστα αναλαμβάνουν , την επιβεβαίωση για την διαθεσιμότητά τους και ποιοί θα είναι, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για τον συντονισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων , έθετε σε κίνδυνο την διεξαγωγή και το κύρος των αγώνων και το ΔΣ του Συλλόγου Καστρουγκαινέων έκρινε ότι δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει η εκδήλωση να αποτύχει και να απαξιωθεί.

Για τον σκοπό αυτό με αίσθημα ευθύνης, αλλά και λύπης, ΄΄ αδιαφορώντας΄΄ για τον χρόνο και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων.

Παρακάτω παραθέτουμε το χρονικό των γεγονότων:

Αρχές Μαΐου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, το σήμα και οι αφίσες στους εκπροσώπους των άλλων Συλλόγων. Ύστερα από ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεις, έγινε αποδεκτό, υιοθετήθηκε από όλους και οριστικοποιήθηκε στις 20 Μαΐου.

Στις 13/6/2014 η επιτροπή με δελτίο τύπου καθόρισε τις δράσεις και τις υποχρεώσεις των άλλων εμπλεκομένων Συλλόγων, καθώς και τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από αυτές, χωρίς να διατυπωθεί καμμία αντίθετη άποψη.

Όμως καμία ενέργεια δεν έγινε και παρέμειναν μόνο τα καλά λόγια και οι θετικές απόψεις.

Στην συνάντηση της 9/7/2014, ο χρόνος αναλώθηκε στην οργάνωση του
Επικουρείου Δρόμου και παρότι η αντζέντα περιελάμβανε και τα υπόλοιπα θέματα, αυτά δεν συζητήθηκαν.

Στις 11/7/2014 εκδόθηκε νέο δελτίο τύπου που υποδείκνυε τις ασφυκτικές προθεσμίες για τις ενέργειες που έπρεπε να αναλάβουν οι άλλοι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

Στις 14/7/2014 ο Σύλλογος Περιβολίων ανταποκρίθηκε μέσω του προέδρου του.
Στις 17/7/2014 ο Σύλλογός μας παρέλαβε το έντυπο υλικό: αφίσες Επικουρείου Δρόμου, διπλώματα συμμετοχής επικουρείου δρόμου και 24ων Φιγαλείων.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία για τα μετάλλια του Επικουρείου Δρόμου (24 νικητών και 130 συμμετεχόντων) και τους αριθμούς των αθλητών (από Ν1 έως Ν165 στο προβλεπόμενο για αγώνες ειδικό χαρτί)
Στις 21/7/2014 Ο Κος Θεοχάρης Δ. εξέφρασε την αντίθεσή του στο να υπάρχει το σήμα των 24ΩΝ Φιγαλείων , στα μετάλλια, στα αναμνηστικά διπλώματα και στους αριθμούς των αθλητών και η αντίθεσή του έγινε αποδεκτή προκειμένου να μην υπάρξει διατάραξη της εκδήλωσης στο παρά πέντε, παρότι αυτό επιβάρυνε οικονομικά την οργανωτική επιτροπή.

Όλο αυτό το διάστημα και μέχρι της 23 Ιουλίου δεν υπήρξε καμμία ενημέρωση από τον Σύλλογο Αρχαίας Φιγαλίας για την διαθεσιμότητα των ατόμων που είχαν ζητηθεί, παρά την αρχική τους δέσμευση και τις τηλεφωνικές οχλήσεις.

Στις 24/7/2014 έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Συλλόγου Καστρουγκαινέων και απόφαση ακύρωσης των εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες απο το: ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top