5 Αυγ 2014
0 σχόλια

89 κεράκια για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας

Τιμήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στον τόπο εξορίας και έμπνευσής του

Στον άλλοτε τόπο της εξορίας αλλά και έμπνευσης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, τη Ζάτουνα, τιμήθηκε ο Μίνης Θεοδωράκης με η μουσική του να μαγεύει το κοινό του.


Την τούρτα των 89 χρόνων του Μίκη με ένα συμβολικό κεράκι έσβησε η κόρη του Μαργαρίτα εκφράζοντας τη συγκίνησή της  για τον πατέρα της και τον  μοναδικό αυτό τόπο, τονίζοντας ότι η ίδια νιώθει Ζατουνίτισα και παροτρύνοντας όλους να βοηθήσουν να έχει γόνιμη πνοή κι ανάπτυξη τόσο το Μουσείο όσο  και η Ζάτουνα.

Τη συγκινητική μουσική βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας  στον  υπαίθριο χώρο του Μουσείου που κατακλύστηκε από κόσμο από πολλά μέρη της Πελοποννήσου και την Αθήνα.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και μαζί της  οι σημαντικοί καλλιτέχνες:

Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη,  Κώστας  Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης και Μαργαρίτα Γκινοσάτη  παρουσίασαν  έργα του  σπουδαίου Έλληνα δημιουργού που είχε γράψει κατά τη διάρκεια  της εξορίας του στη  Ζάτουνα, τιμώντας τη γενέθλια ημέρα του (29 Ιουλίου).

Τα τραγούδια αυτά περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη. Η πετυχημένη αυτή μουσική εκδήλωση είχε τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και τοπικών επιχειρήσεων.

Πηγή: moriasnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top