1 Αυγ 2014
0 σχόλια

Πύργος: Για ένα μήνα τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φυλής με υποθήκευση του οικονομικού μέλλοντος του Δήμου

Mε 400.000 ευρώ απο τους μελλοντικούς Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του Δήμου, θα αρχίσει άμεσα η μεταφορά των "βουνών" των σκουπιδιών απο τον Δήμο Πύργου στον ΧΥΤΑ της Φυλλής στην Αττική.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στην συνάντηση Δημοτικών παραγόντων του Δήμου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλο.


Μετά την σθεναρά άρνηση του υπουργού να χορηγήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στον Δήμο για τον σκοπό αυτό, οι εκπρόσωποι του Δήμου βρέθηκαν μεταξύ δύο λύσεων. Ή να παραμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης και τα χωριά του Δήμου ή να υποθηκεύσουν την μελλοντική οικονομική κατάσταση του Δήμου μέσω των ΚΑΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι απο τους ΚΑΠ που δίνει το υπουργείο στους Δήμους πληρώνονται οι μισθοί και οι Εργοδοτικές Εισφορές του προσωπικού, και άλλες άμεσες δαπάνες του Δήμου.

Έτσι μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει τον Δήμο η παρούσα Δημοτική Αρχή με σοβαρό ΑΜΕΣΟ κίνδυνο επιδημιακών ασθενειών στους κατοίκους, ΟΜΟΦΩΝΑ τελικά αποφάσισαν να δεχθούν ο Δήμος να λάβει 400.000 ευρώ απο τους ΚΑΠ των πρώτων μηνών του 2015.

Κ.Α.Π. είναι η απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε όλους τους Δήμους της χώρας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά αυτά διατίθενται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών, όπως ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ, Ασφαλιστικές Εισφορές, κ.τ.λ.)!

Με το ποσό αυτό, αν ληφθούν υπ' υπόψιν οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που υπάρχουν στην πόλη και τα χωριά, εκτιμάται ότι περίπου επαρκεί μόνο για ένα μήνα.

Διάβασε περισσότερα στο: iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top