18 Σεπ 2014
0 σχόλια

Χάνια Παπαδούς: Κανονικά η μεταφορά του 14χρονου στο σχολείο

Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ της «ΠΡΩΤΗΣ», για τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνει η οικογένεια του 14χρονου Αθανασίου Παπαδημητρίου στα Χάνια της Παπαδούς,

 ο οποίος καθημερινά μεταφέρεται με ταξί στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκουροχωρίου.


Με την έναρξη των μαθημάτων ο μικρός Θανάσης πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του, χάρις και στις συγκινητικές προσπάθειες των μελών του Συνεταιρισμού Ταξί περιοχής Πύργου, που συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στη μεγάλη ανέχεια που βρίσκεται η οικογένεια.

Όπως ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Μιαούλης (φωτό) «σαν σύνδεσμος ταξί βρισκόμαστε στη διάθεση της οικογένειας, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν με το χαμό του πατέρα του παιδιού.

Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό αλλά από την πλευρά της η Πολιτεία θα πρέπει να συνεισφέρει ώστε ο Αθανάσιος Παπαδημητρίου να παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μαθήματά του, με την οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς του».

Η Πρόνοια

Όπως έχει γράψει η «ΠΡΩΤΗ» η κατάσταση για την οικογένεια Παπαδημητρίου επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά το κόψιμο ενός μικρού επιδόματος από την Πρόνοια, αλλά και το θάνατο του πατέρα του μαθητή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, πριν από 6 μήνες  έπειτα από πτώση κοντά στο σπίτι του.

Έκτοτε τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ για τον 14χρονο , αλλά και τη μητέρα του Γιαννούλα καθώς και τους υπερήλικες, παππού και γιαγιά του.

Έτσι παρά τις συγκινητικές προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξή του, τόσο στο περιβάλλον του σχολείου αλλά και από τους ανθρώπους που μεταφέρουν το παιδί, τα οικονομικά προβλήματα είναι έντονα και ιδιαίτερα ορατά στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Αυτό άλλωστε το επεσήμαναν τοπικοί φορείς και κάτοικοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης παρέμβασης αρμοδίων υπηρεσιών (Πρόνοια κλπ.) καθώς και της Ι.Μ. Ολυμπίας-Τριφυλίας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο δράμα της οικογένειας…

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top