2 Οκτ 2014
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Σε απόγνωση οι γονείς για τη μη μεταφορά των μαθητών

Πάνω από 20 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της Νέας Φιγαλείας δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε αυτά καθώς σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων για το νέο έτος ,παραμένει άλυτο το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών από και προς σε αυτά.

Προβλήματα υπάρχουν στα δρομολόγια Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία και Λέπρεο - Φασκομηλιά - Νέα Φιγαλεία καθώς οι οδηγοί ταξί δεν έχουν ενημερωθεί αν θα πρέπει η όχι να ξεκινήσουν τα δρομολόγια και αν και πότε θα πληρωθούν.


Σε συνάντηση του προέδρου του Δ.Δ. Πετραλώνων κ. Αποστολόπουλου με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας κ. Λαμπρόπουλου, τον συντάκτη του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θάνο Χουλιάρα και τον εκπρόσωπο των ΤΑΞΙ στην περιοχή της Φιγαλείας, συζητήθηκε εκ νέου το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών αλλά όπως ειπώθηκε δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους οδηγούς ΤΑΞΙ της Φιγαλείας, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι, ότι μόλις ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν, θα ξεκινήσουν αμέσως τα δρομολόγια.

Σε απόγνωση είναι όμως και οι γονείς των χωριών Πετράλωνα και Φασκομηλιά που λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα αλλά και λόγω δουλειάς αδυνατούν να μεταφέρουν και οι ίδιοι τα παιδιά τους καθώς χάνουν τις δουλειές τους με τα διπλά και τριπλά δρομολόγια που θα πρέπει να κάνουν.

Διαφορετικά αναγκάζονται να "στοιβάξουν" στα οχήματά τους ακόμα και 7-8 παιδιά με σκοπό να γλιτώσουν και χρόνο αλλά και καύσιμα. Μάλιστα οι γονείς δήλωσαν ότι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι τη Δευτέρα θα προβούν σε αποκλεισμό των σχολικών μονάδων της Νέας Φιγαλείας, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Πετραλώνων κ. Αποστολόπουλος μαζί με τον συντάκτη του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θάνο Χουλιάρα είχαν επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο και συζήτησαν το πρόβλημα που υπήρχε στην Ανδρίτσαινα και στη Φιγαλεία προσπαθώντας να βρεθεί μια λύση.

Στην Ανδρίτσαινα μετά από 3ήμερη κατάληψη στο Γυμνάσιο - Λύκειο το πρόβλημα λύθηκε αλλά στη Φιγαλεία ακόμα παραμένει.

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top