25 Οκτ 2014
0 σχόλια

Ηλεία: Περιορισμένες ζημιές από την κακοκαιρία

Το χαλάζι έπληξε αρκετές περιοχές – Στρώμα οι ελιές – Εντυπωσιακό θέμα από κεραυνούς τα ξημερώματα

Κυρίως τη νότια Ηλεία έπληξε η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες. Περισσότερα προβλήματα από τη δυνατή βροχή και τον αέρα, αντιμετώπισε η περιοχή της Κρέστενας, ενώ δεν έλειψαν περιορισμένης έκτασης ζημιές και σε άλλες περιοχές.


Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην περιοχή της Ολυμπίας και του Λάλα ξεπερνώντας τα 60 χιλιοστά. Οι άνεμοι και αυτοί κατά τόπους ήταν ισχυροί ως θυελλώδεις και στο Κατάκολο η ένταση έφτασε τα 12 μποφόρ με ταχύτητα ανέμου στα 128 χ.α.ω.

Ζημιές στην Κρέστενα

Στην περιοχή της Κρέστενας υπήρξαν τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία, εντός και εκτός της κωμόπολης.

Στο νοσοκομείο του Πύργου από ένα φρεάτιο πέρασαν τα νερά της βροχής στο χώρο του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο υπόγειο και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να γίνει άντληση υδάτων.

Ομοίως και σε άδειο κατάστημα στο κέντρο των Κρεστένων, όπου φρεάτιο πέρασε νερά μέσα στο χώρο. Σε άλλα σημεία όπως κοντά στο νέο δημαρχείο αλλά και σε φρεάτιο υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ, τα νερά της βροχής προκάλεσαν προβλήματα, όμως σε περιορισμένη πάντα έκταση.

Προβλήματα υπήρξαν στο Κάτω Σαμικό και στο δρόμο προς Βρίνα, όπου υπήρξε υποχώρηση στο πρανές και σε τμήμα του δρόμου. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβησαν συνεργία του δήμου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρεστένων.

Σχολιάζοντας την κατάσταση ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος είπε πως η κατάσταση που προέκυψε, ιδιαίτερα σε κάποια νέα σημεία, αναγκάζει το δήμο να κάνει επανασχεδιασμό και να προτάξει αυτές τις ανάγκες να αντιμετωπιστούν για να μην επιδεινωθούν στο μέλλον τα προβλήματα αυτά.

Του Γιάννη Σπυρούνη-jspirounis@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα στην: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top