19 Νοε 2014
0 σχόλια

Σε λυόμενο η πυρόπληκτη οικογένεια στην Οινόη Ηλείας

Οινόη Ηλείας
Άμεση ήταν η κινητοποίηση από την πλευρά του Δημάρχου και των δομών του δήμου Ήλιδας,

 προκειμένου να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια της 80χρονης Νικούλας Αποστολοπούλου από την Οινόη, που έχασε το σπίτι της μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι.


Με εντολή του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, κινητοποιήθηκε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου και χθες ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ντακούλιας και το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης»,

που επίσης κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, επισκέφθηκαν την οικογένεια στην Οινόη, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και τους μετέφεραν είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα.

Επίσης, όπως ανέφερε και ο κ. Ντακούλιας, σε καθημερινή βάση θα διατίθενται έξι μερίδες φαγητού από το Κέντρο Ημερήσιας  Φύλαξης Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του δήμου Ήλιδας, για τη σίτιση των μελών της οικογένειας.

Στήριξη από όλους

«Είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας. Δώσαμε μία πρώτη βοήθεια, ωστόσο οι ανάγκες της οικογένειας παραμένουν μεγάλες, τόσο σε ό,τι αφορά τη στέγαση καθώς επίσης και στον εξοπλισμό του σπιτιού τους με ότι αυτό συνεπάγεται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα.

Είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν προσφορές από συνανθρώπους μας και σε ό,τι αφορά τον οικιακό εξοπλισμό (όπως κουζίνα, ψυγείο κλπ.)» ανέφερε ο κ.  Ντακούλιας.

Και ο κ. Αποστολόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε ότι η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» θα βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας και θα βοηθά με κάθε τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση της οικογένειας, ο Δήμαρχος Ήλιδας από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός του προβλήματος μερίμνησε και έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες, για την έγκριση και μεταφορά από το ΥΠΕΚΑ ενός λυόμενου 50τμ. προκειμένου να εγκατασταθούν προσωρινά οι άνθρωποι, μέχρι να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους.

Και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος επικοινώνησε χθες και με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, προκειμένου να υπάρξει στήριξη στην οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές το βράδυ με πρωτοβουλία του προέδρου της Οινόης κ. Γιώργου Κοκκότη, έγινε έρανος στο χωριό και συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες της οικογένειας που φιλοξενείται από συγγενικά πρόσωπα.

Τα μέλη της οικογένειας προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συνέβη και να ξανασταθούν στα πόδια τους και δεν σταματούν να ευχαριστούν όσους βρίσκονται στο πλευρό τους.

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top