12 Δεκ 2014
0 σχόλια

Δευτέρα ή Τρίτη οι επιταγές από τον ΤΑΠ Πύργου στους σεισμόπληκτους της Ηλείας

ΤΑΠ Πύργου
255 οι δικαιούχοι που διεκπεραίωσαν τις υποθέσεις τους ως τον Αύγουστο 2014

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, λέει ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να πέρασαν ήδη… έξι χρόνιά μετά τους σεισμούς του 2008 και η Πολιτεία να άργησε δραματικά να θυμηθεί τους σεισμόπληκτους, ωστόσο ευτυχώς δεν τους ξέχασε τελείως!


Έτσι Χριστουγεννιάτικο μποναμά για εκατοντάδες σεισμόπληκτους της Ηλείας και της Αχαίας, αποτελεί η καταβολή της επόμενης δόσης της κρατικής αρωγής για τους σεισμούς του 2008.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Ηλείας την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η «Πρωϊνή» από τον Τ.Α.Π ( Τομέας Αποκατάστασης Πυροπλήκτων – πρώην Σεισμοπλήκτων) Πύργου.

Τα χρήματα αυτά της κρατικής αρωγής, θα αποτελέσουν ανάσα για τους σεισμόπληκτους, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν καταφύγει σε δανεισμό από τράπεζες για να ολοκληρώσουν τα σπίτια τους αφού άλλα ήταν ανακατασκευές και άλλα επισκευές, ενώ αρκετοί εργολάβοι ακόμα δεν έχουν αποπληρωθεί για τις εργασίες που εκτέλεσαν.

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που υπογράφεται από τον υπουργό κ. Κ. Σκρέκα και τον υφυπουργό κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο. Σ, έχει δημοσιευτεί εδώ και 20 περίπου μέρες στην «Διαύγεια» για αποδέσμευση ποσού συνολικού ύψους 11.522.821,18 ευρώ.

Στην Ηλεία ωστόσο θα διατεθούν 2,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ και σε Αχαία και Αιτωλοακαρνανία 6,5 εκ. ευρώ, αλλά χρειαζόταν ένα διάστημα 15 τουλάχιστον ημερών για να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να ξεκινήσει η διάθεση των χρημάτων από το Τ.Α.Π, με απώτερο στόχο να φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως μας είπε χθες η προϊσταμένη του ΤΑΠ Πύργου κ. Π. Μωϋσιάδου, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν ένας – ένας τηλεφωνικά μόλις φτάσουν οι επιταγές στον Τ.Α.Π και θα περάσουν ένας- ένας να τις παραλάβουν όποτε τους πουν, το πιθανότερο είναι Δευτέρα ή Τρίτη και επομένως δεν χρειάζονται να συνωστίζονται στην ουρά αν δεν ειδοποιηθούν. Τα χρήματα έχουν ήδη πιστοποιηθεί και αναμένουν τις επιταγές για να τις διανείμουν.

 Οι δικαιούχοι του νομού Ηλείας που θα παραλάβουν την κρατική αρωγή, είναι συνολικά 255 και αφορούν αιτήματα για κατοικίες, εκκλησίες και αποθήκες. Την περασμένη εβδομάδα από τον Τ.Α.Π Πύργου διανεμήθηκαν 500.000 ευρώ ως κρατική αρωγή σε 65 δικαιούχους και τώρα αναμένεται να πληρωθούν οι υπόλοιποι.

Όπως ανέφερε η κ. Μωϋσιάδου με το ποσόν των 2.5 εκ. ευρώ της νέας κρατικής αρωγής, θα πληρωθούν όσοι έχουν διεκπεραιώσει όλες τις εργασίες και τα χαρτιά τους ως τον Αύγουστο του 2014.

Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια καθυστέρηση σε ορισμένα αιτήματα τα οποία αφορούν περίπλοκες καταστάσεις που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, όπως δικαιούχοι που έχουν πεθάνει και δεν έχει ολοκληρωθεί η αποδοχή κληρονομιάς για να πληρωθούν οι νόμιμοι κληρονόμοι.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι γίνεται προσπάθεια από την Αποκεντρωμένη να εγκριθούν και να αποδεσμευτούν ακόμα 2.5 εκ. ευρώ για κρατική αρωγή, αλλά η προοπτική αυτή μοιάζει να είναι ακόμα μακριά.

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου
Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top