30 Ιαν 2015
0 σχόλια

Συνοδεία τουρκικών F16 πέταξε στεφάνι ο Καμμένος στα Ίμια

Πάνος Καμμένος
Μετά από δεκαεννέα χρόνια ο Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος υπουργός Εθνικής Άμυνας που αποφάσισε να πετάξει στεφάνι στα Ίμια προκειμένου να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Με μία ενέργεια στα όρια της πρόκλησης, οι Τούρκοι έδωσαν και πάλι το παρών στο Αιγαίο αλλά χωρίς να παραβιάσουν τον Εθνικό Εναέριο χώρο.


 Δύο τουρκικά F16 βρέθηκαν πολύ κοντά τις νησίδες την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ο οποίος επέβαινε σε ελικόπτερο έριχνε στεφάνι στην μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού!

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν την ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα στα Ίμια την 31 Ιανουαρίου 1996, ελικόπτερο του Στρατού μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου ο κ. Καμμένος, όπως επιθυμούσε,  να ρίξει στεφάνι στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων προς τιμήν των νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Το ελικόπτερο NH-90 που μετέφερε τον κ. Καμμένο όταν έφτασε στα Δωδεκάνησα πάνω από τα Ίμια, κινήθηκε χαμηλά για να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου. Την ίδια ώρα, δύο τουρκικά F16 βρίσκονταν πολύ κοντά αλλά εντός του τουρκικού FIR. Για παν ενδεχόμενο, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε εντολή απογείωσης ελληνικών μαχητικών επιφυλακής για να κινηθούν προς την περιοχή των Ιμίων.

Τα δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα, κινήθηκαν στο ελληνικό FIR, πολύ κοντά στα τουρκικά μαχητικά. Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε αναγνώριση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά F-16 διότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν πέρασαν σε ελληνικό FIR. Οι ίδιες πηγές βεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, ούτε κάποιου είδους επεισόδιο.

Τα τουρκικά F16 αρκέστηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιλέγοντας να μην εισβάλλουν στον ελληνικό FIR. Μετά την ρίψη στεφάνου, ο κ. Καμμένος προσγειώθηκε στην Κρήτη για να καταθέσει στεφάνι στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη και ακολούθως να επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη.

Φωτογραφία Eurokinissi
Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top