24 Φεβ 2015
0 σχόλια

Τυφώνας Τσίπρα χτυπάει τα ΜΜΕ – Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών

Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών
Μια από τις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο τομέα των θεσμικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων θα είναι οι νέοι κανόνες στη λειτουργία των ΜΜΕ και ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων της χώρας.

Έχοντας την πλήρη συμπαράσταση των δανειστών μας που από τη αρχή ζητά να μπει τάξη στη λειτουργία των ανωνύμων εταιριών


 που από το 1989 κατέχουν τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει για δομικές αλλαγές που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο.

Όπως αναφέρεται και σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι «ήρθε επιτέλους η ώρα να μπουν κανόνες στα media».

Υπενθυμίζουν ότι πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν τις εκλογές ακόμη έχει επισημάνει πολλές φορές το «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής» και σημειώνουν ότι η κίνηση που θα γίνει έχει ιδιαίτερη σημασία εκτός της πρακτικής και σε επίπεδο συμβολισμών προς την κοινωνία.

Την πολιτική εποπτεία του όλου εγχειρήματος έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Είναι αυτός που σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό θα χαράξει τις κατευθυντήριες γραμμές.

 Θα το υλοποιήσει, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει αναλάβει τις αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος είχε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διάβασε περισσότερα στο: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top