1 Φεβ 2015
0 σχόλια

Ηλεία: Συναγερμός στον ποταμό Αλφειό - Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών (photos & video)

Συναγερμός στον ποταμό Αλφειό

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών - Απειλεί αναχώματα και καλλιέργειες

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα η στάθμη του ποταμού Αλφειού στην Ηλεία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους και τους καλλιεργητές των παρόχθιων περιοχών.


Στον κάμπο των Μακρισίων, στα Καλυβάκια, τη Λιναριά, τον κάμπο της Παπαδούς και στα Άσπρα Σπίτια,

ήδη ο Αλφειός ρέει εκτός της ενεργής κοίτης του μέσα στις καλλιέργειες, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία και δεν έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί πρώτα απομακρύνθηκαν τα παλιά συρματοκιβώτια και σήμερα ο ανάδοχος δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει την τοποθέτηση των νέων, με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού να πιέζουν το γυμνό ανάχωμα και να υπάρχει κίνδυνος αυτό να σπάσει.

 Για την άνοδο της στάθμης του ποταμού Αλφειού έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, ωστόσο αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση.

Όλοι ελπίζουν τα νερά να υποχωρήσουν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όμως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες για την περιοχή και τις επόμενες ώρες αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις που θα γεμίσουν τόσο τον ποταμό Αλφειό, όσο και τους παραπόταμους και τα ρέματα που καταλήγουν σε αυτόν.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top