24 Μαρ 2015
One σχόλια

Ηλεία: Φωτιά στο Λάλα έκαψε 7 στρέμματα δάσους

Φωτιά στο Λάλα
Μια απρόσεκτη στιγμή σε καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας ήταν αρκετή σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου για να επεκταθούν οι φλόγες σε δασική έκταση και να καούν σε χειμερινή περίοδο εφτά στρέμματα.

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Τρίτης, κινητοποιήθηκαν δέκα οχήματα από τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχ. Ολυμπία, τέσσερα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ένας ιδιώτης.


 Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα της Τρίτης, ενώ όπως έγινε γνωστό σε βάρος του υπαίτιου της πυρκαγιάς θα σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Ηλείας.

 Επικεφαλής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης, ενώ επικεφαλής των δυνάμεων του δήμου ήταν ο Γιώργος Καρανικολός, υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Προστασίας. Από την Πυροσβεστική ζητείται η προσοχή όσων εκτελούν αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο και θέλουν να προβούν σε καύσεις.

 Αν και ακόμα δεν ισχύει η σχετική νομοθεσία για την αντιπυρική περίοδο, θα πρέπει να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες.

 Επίσης επιβάλλεται να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης, όπως η άροση περιμετρικά του σημείου καύσης και η χρήση δοχείου νερού στο χώρο.

 Οι παραβάτες σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: eproini.gr

1 σχόλια:

  1. ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΗΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΗΜΗ, ΕΛΕΟΣ ΧΡΗΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΣ ΑΓΡΟΤΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top